Wpis z mikrobloga

@pan-bartolomeu-dias: Z tym że coś jest przełowione albo nie to bym tak nie polegał na tym co piszą w na forach bo jak wpis jest starszy niż nawet 2 lata to może być nieaktualny. Ja od 3 lat bywam nad jeziorem Narie. W necie też same wpisy że nie ma tam ryb i przełowione sieciami a jakoś bez problemu da się tam złowić sporo okoni czy wymiarowego szczupaka itp. o białej
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ChempyTuj: Warszawa, tygodniowy wyjazd, nie mam jak sprawdzić dlatego pytam tutaj.
A właśnie nie przywiązuję się do tego co piszą bo środowisko wędkarskie strasznie narzeka na wszystko. Zresztą są dni że na komercji nic nie złowisz, a innym razem z miejskiego bajorka wyciągasz jednego sumika za drugim. Rok temu byliśmy nad innym dużym jeziorem, w internecie żadnych informacji, poza kilkoma rozhisteryzowanymi komentarzami o sieciach i rybakach, biała ryba 15-30 cm brała
@pan-bartolomeu-dias: No ja właśnie z Warszawy jeżdżę nad Narie, masz dobry dojazd bo jedziesz DK7 gdzie na dużej części jest droga ekspresowa. Zerknij na noclegi w Kretowinach, to miejscowość na takim cyplu i praktycznie cała to jakieś domki, ośrodki wypoczynkowe więc na bank można coś znaleźć, do tego sporo miejsc gdzie można wypożyczyć łódkę. A z innych atrakcji to kajaki rowery itp. jak lubisz dziwne miejsca do zwiedzania to w okolicy
@pan-bartolomeu-dias: Wędkarsko nie pomogę, ale pomogę geograficznie. Rajgród nie leży i nigdy nie leżał na Mazurach. A może pomogę jednak i wędkarsko - Jezioro Orzyskie (Orzysz). Nie dość że Mazury, to jeszcze znane i zasobne łowisko. Wygoogluj sobie.