Aktywne Wpisy

jedz_se +368
16.06.2025 zostałem zaatakowany na klatce schodowej własnego domu przez syna współwłaścicielki nieruchomości. Jest to przestępca skazany prawomocnym wyrokiem z maja 2024 roku za groźby karalne (groził, że mnie zabije) oraz uszkodzenie ciała powyżej 14 dni (wyłamanie palca z uszkodzeniem ścięgna) odbywający obecnie karę w zawieszeniu. Przestępca, Paweł Łakomy, zepchnął mnie ze schodów, po czym zaczął okładać pięściami, krzycząc 'zabiję Cię). Z trudem wyrwałem się, wzywając pomocy na ulicy uciekłem do swojego mieszkania
źródło: wyrok
Pobierz

Zabawa polega na tym, żeby wypisać 5 gier, które Waszym zdaniem absolutnie każdy powinien ograć, takie absolutne perełki które zostają w głowie na zawsze.
Jeśli macie więcej takich tytułów niż 5 to wiadomo, też dodajcie.
Ja zaczne:
1.
Jeśli macie więcej takich tytułów niż 5 to wiadomo, też dodajcie.
Ja zaczne:
1.

Przyszedł quest i jak się okazało nie jest tak kolorowo jak sądziłem. Zaczynając od tego że obraz dalej nie jest jakoś super ostry tak jak myślałem że będzie, to fov w quescie jest o wiele mniejszy niz w psvr, powoduje to że gdy grając na psvr, czuć jakby było się w tym świecie to w quescie czuje jakbym patrzył przez lornetke ciągle. Docelowo myślałem że będe grał z kompa i ewentualnie gry z questa jeśli wyjadę na działke, ale o tyle gry na samym quescie chodzą naprawde dobrze i nie ma z nimi żadnego problemu, to gry z kompa to jest jakaś tragedia XD. Gry jakie posiadam/ posiadałem to Half life alyx, boneworks, Beat saber oraz Pavlov. Z Beat saberem i Pavlovem nie ma problem i gry trzymaja sie w miare stabilnie, tak z pozostałymi to są jakies jaja, przez virtual desktop to w ogole nie moge grać bo mam spadki klatek, po kablu jest troche lepiej ale dalej wystepują. Co ciekawe z poczatku half life alyx chodził mi bardzo dobrze tak im dalej w las tym gorzej. Boneworks to co chwila miał jakieś małe dropy i mnie to strasznie irytowało tak więc poprosiłem o zwrot. Obecnie spędziłem chyba 2 dni nad poprawą działania half life i dalej mam nagle spadki o 10-20 fps w stałym miejscach w grze, nie ważne jakie ustawienia mam wybrane. Sprawdziłem chyba juz wszystko no i nie wiem okazuje się że mam za słabego kompa, co ciekawe są inne tez gry które chodzą słabo.
Podsumowując, tak jak myślałem że będzie naprawdę wielka odskocznia jakości między psvr a quest 2 to teraz myśle ze po psvr miałem bardziej pozytywne wrażenia.
#oculus #alyx #halflife #vr
źródło: comment_1618077906MWE4ATTwPi0UOt1S2ZVfD5.jpg
PobierzWłaśnie nie mam developer w ustawieniach i to jest najlepsze, pomimo że włączyłem w apce i uruchamiałem ponownie questa z pare razy.
Może mój sprzęt nie wyrabia i tyle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jedyne dziwne jest to że mam takie te nagłe spadki, gra chodzi płynnie i nagle mam dropa na sekunde o 20 fps mniej. Teraz to nie wiem o co