Aktywne Wpisy
aleroc +43
myslicie ze gdyby hitler dzialal w polsce to tez by doszedl do wladzy w latach 30-40?
#historia
#historia

mozis +784
Sasiad patola znowu zrobił sobie melinę z ziomkami w piwnicy w środku nocy, pech chciał że ma piwnicę centralnie pod pokojem w którym śpię, zgasiłem im światło (zapala się od zewnątrz) przekręciłem klucz tak żeby nie mogli wybić swoim i zostawiłem w drzwiach (chciałem złamać ale s------l sie nie dał a trza było pryskać), było darcie japy na całą klatkę, ktoś zadzwonił po milicję, otworzyli, tałatajstwo wywiezione na wytrzezwialke, sprawiedliwości stało się

Przyszedł quest i jak się okazało nie jest tak kolorowo jak sądziłem. Zaczynając od tego że obraz dalej nie jest jakoś super ostry tak jak myślałem że będzie, to fov w quescie jest o wiele mniejszy niz w psvr, powoduje to że gdy grając na psvr, czuć jakby było się w tym świecie to w quescie czuje jakbym patrzył przez lornetke ciągle. Docelowo myślałem że będe grał z kompa i ewentualnie gry z questa jeśli wyjadę na działke, ale o tyle gry na samym quescie chodzą naprawde dobrze i nie ma z nimi żadnego problemu, to gry z kompa to jest jakaś tragedia XD. Gry jakie posiadam/ posiadałem to Half life alyx, boneworks, Beat saber oraz Pavlov. Z Beat saberem i Pavlovem nie ma problem i gry trzymaja sie w miare stabilnie, tak z pozostałymi to są jakies jaja, przez virtual desktop to w ogole nie moge grać bo mam spadki klatek, po kablu jest troche lepiej ale dalej wystepują. Co ciekawe z poczatku half life alyx chodził mi bardzo dobrze tak im dalej w las tym gorzej. Boneworks to co chwila miał jakieś małe dropy i mnie to strasznie irytowało tak więc poprosiłem o zwrot. Obecnie spędziłem chyba 2 dni nad poprawą działania half life i dalej mam nagle spadki o 10-20 fps w stałym miejscach w grze, nie ważne jakie ustawienia mam wybrane. Sprawdziłem chyba juz wszystko no i nie wiem okazuje się że mam za słabego kompa, co ciekawe są inne tez gry które chodzą słabo.
Podsumowując, tak jak myślałem że będzie naprawdę wielka odskocznia jakości między psvr a quest 2 to teraz myśle ze po psvr miałem bardziej pozytywne wrażenia.
#oculus #alyx #halflife #vr
Ja mam 1070 i gram we wszystko Half Life Alyx, Beat Sabery no zobacz zresztą:
Alyx
Angry Birds VR Isle of Pigs
Beat
Na pewno dużo osób kupuje questa 2 nie tylko aby był w wersji standalone ale także jako vr do grania w gry z komputera.
Smieszne jest to że nawet jak ograniczyłem odswiezanie do 72 klatek
@ZmutowanaFrytkownica: No napewno bym nie polecał jeśli ktoś nie ma kompa za 10k, a bardziej bym mu polecił psvr.
@Turczyk: rozumiem, że PS VR bez problemu pogram nie mając PS4? Ja bym polecił jednak Questa 2, bo to gogle, które nie wymagają podłączenia do konsoli, czy peceta.