Aktywne Wpisy

KarnetNaGlony +12
W odniesieniu do afery ja mam wrażenie że ogólnie polski internet upada. coraz mniej tu się dzieje wszyscy się wynieśli na anglojęzyczne strony ja zresztą w sumie też xD skok w jakości jest niesamowity

źródło: temp_file8068188117809732062
Pobierz

Spółdzielnie mieszkaniowe to rak i stan umysłu.
Najbardziej sprawiedliwy, dopuszczalny system pobierania opłat za śmieci nazywają niesprawiedliwym, bo będą mieszkania, które będą płacić mało i mieszkania, które będą płacić dużo. ლ(ಠ_ಠ ლ)
#warszawa #smieci
@gobi12: powinno tak w sklepach być. Na przykład jak robisz zakupy, to górna granica cen 100 zł i potem już tylko kupujesz, ale nie płacisz.
Z drugiej strony np imienne worki na śmieci gorsze.
@modzelem: Nie ważne czy gorsze czy lepsze, według ustawy nielegalne. Nie możesz opłaty za śmieci uzależnić od ilości śmieci. Zamysł jest taki aby nie było motywacji do wywożenia śmieci do lasu.
@modzelem: I co po tych imiennych workach? Oczywiście możemy wymyślać systemy z chipami, które po przekroczeniu granicy śmietnika będą się "kasować" tylko pozostaje pytanie kto zapłaci za wdrożenie takiego systemu w każdym bloku? No, ale nawet z takim systemem konieczna jest opłata minimalna, bo cwaniaczki będą wozić do lasu jak w latach 90.
Co do spalarni to wiadomo, że powinna powstać i już działać ta na Targówku, którą dopiero ruszyli. Inna sprawa to wzrost kosztów systemu związanych z ustawami rządowymi.