Wpis z mikrobloga

TOSLINK powinien do 5.1 dać radę wyprowadzić sygnał. Dopiero przy większej liczbie kanałów trzeba kombinować z HDMI.

@anonimowy_obserwator: jak będzie puszczał Netflixa, HBO GO, czy inne strumieniowe treści to nic więcej poza toslinkiem mu nie potrzeba.
@anonimowy_obserwator: @ksiak: Mój obecny setup to TV 4K + Xbox Series (po HDMI). Jest opcja że do TV będę chciał podłączyć PC, laptopa czy jeszcze inną konsole.
Rozumiem więc że amplituner podłączony przez toslink do TV to wszystko ogarnie do max 5.1?
@ksiak:
Amplitunera jeszcze nie wybrałem. Zastanawiam się nad używka z dawnej wyższej serii (klasa premium #pdk) bo są tanie jak barszcz przez brak obsługi HDMI.
Chciałbym odtwarzać Netflixy, HBO, Plex (filmy BD 4K z dźwiękiem w Dolby) itd z aplikacji smart TV. Oprócz tego gry z Xbox. + jak mówiłem czasem laptop.
Zastanawiam się nad używka z dawnej wyższej serii (klasa premium #pdk) bo są tanie jak barszcz przez brak obsługi HDMI.

czyli chcesz kupić zabytek, ok

Chciałbym odtwarzać Netflixy, HBO, Plex (filmy BD 4K z dźwiękiem w Dolby) itd z aplikacji smart TV. Oprócz tego gry z Xbox. + jak mówiłem czasem laptop.

@L3gion: czyli w przypadku Plex, miałbyś dostęp do materiałów wysokiej jakości z tym, że odtwarzanie tego na TV
Chyba jednak zainwestuje w coś nowego, tak po tym wszystkim patrząc

@L3gion: ok zatem pozwól, że Ci troszkę temat nakreślę.
Wraz z upowszechnieniem usług streamingowych dostęp do materiałów wysokiej jakości jak i pod względem dźwięku taki obrazu zaczął się drastycznie ograniczać. Dodatkowo sporo ludzi nigdy nawet nie widziało materiału w wysokiej jakości gdyż jedyne co rozumieją to Netflix 4k atmos i nic więcej.
Idąc tym tropem dalej. Wszystkie usługi streamingowe pod
Odnośnie jakości usług streamingowych, jest teraz Tidal HiFi, ale 40 cebulionów miesięcznie kosztuje.

@MinusZero: rozmowa jest o Netflix, HBO itp czyli filmach nie o usługach muzycznych.
Wraz z upowszechnieniem usług streamingowych dostęp do materiałów wysokiej jakości jak i pod względem dźwięku taki obrazu zaczął się drastycznie ograniczać.<

To sorry, widocznie źle czytam.