Wpis z mikrobloga

• 0
@Voyo mam tak samo. Obrzydzają mnie te hamulce. Tak samo pająki, nie lubię ich. Nie że się boję, tylko obrzydza mnie to. A po za tym to też nie miałem nigdy żadnego kleszcza, się szlajałem po lasach, leżałem w trawie, ale nigdy żaden się do mnie nigdy nie przyczepił. Uważam, że nie jestem dla nich zbyt apetyczny i mam nadzieję że tak zostanie.
  • Odpowiedz
@wertyh: Obserwuj psa. Jak zacznie gorączkować to jedź z nim do weta. Strasznie jestem na to wyczulony po śmierci młodej suni sprzed 2 lat.
  • Odpowiedz
@DIO_: będę. Łącznie 5 kleszczy znalazlem i to takich wiekszych już, bo nie spodziewałem się, że już coś złapie i jeszcze dwa tygodnie dostal tabletke na kleszcze i pchły to tym bardziej ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@wertyh: jedź z psem profilaktycznie do weta, albo chociaż zadzwoń

mój się kiedyś prawie przekręcił przez te małe potworki ( ͡° ʖ̯ ͡°)
lekarz powiedział że przywieźliśmy go w ostatniej chwili
  • Odpowiedz
@Cypselus: eh, czytalem wlasnie ze dobrze kleszcza znalezc od razu, albo do 24h bo wtedy male szanse na zakazenie, a u mojego psa kleszcze byly okolo 48h. Lepiej zareagować za wczasu. Jutro podjadę.
  • Odpowiedz
@wertyh: Kurde. Ja przedwczoraj byłam na spacerze na wsi z dwoma psami, jeden ma foresto, a drugi miał jakieś krople zapuszczane. Szliśmy tylko drogą, bez żadnych lasów, traw ani nic, tyle tylko ze to taka droga gruntowa No i wiocha.
No Miliony kleszczy, na tym z kroplami to z 7 chyba chodziło, po tym z foresto jeden na dupce (a dwa dni wcześniej zmienialiśmy obroże), ja miałam na bucie, siorka
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wertyh: bo ogólnie tabletki działają od 2 do 3 tygodni na kleszcze tak samo jak krople. Obroża Foresto ma bardzo słabe opinie. Też chciałem ją kupić ale przeczytałem wcześniej recenzje.. podobno pies jest m.in. apatyczny. Ja od kilku lat kupuję u weterynarza krople. I polecam, trzeba powtarzać co 3 tygodnie zakrapianie ale warto.
  • Odpowiedz