Wpis z mikrobloga

Dawno nic nie pisałem na #qwarqqmajstruje ale chyba czas odkurzyć ten tag...
Generalnie historia jest taka, że korki w miejsce mnie zdenerwowały, więc postanowiłem zbudować sobie fajny ebike do wożenia małej do żłobka. No i tak siedzę i projetuję coś między Larry vs Harry Bullitt a rowerami Riese&Müller od kilku dni. I właśnie udało mi się dopracować geometrię układu sterowania, by dawało nawet odrobinę większą zwrotność niż Bullit.

Następne update'y będą jak będzie o czym pisać. Naprawdę mam nadzieję że uda mi się ten projekt skończyć...

#diy #rower #rowercargo
Pobierz q.....q - Dawno nic nie pisałem na #qwarqqmajstruje ale chyba czas odkurzyć ten tag.....
źródło: comment_161746852434PkPYkGYZI9h3t8ELMlbG.gif
  • 10
boje się jedynie kwestii doboru odpowiedniej sprężyny, bo ta co jest w ramie-dawcy jest z.chinskiego gownolitu

@qwarqq: no to ja bym wymienił. W ogóle patrzyłem ostatnio na gotowce i €2500 za coś fajnego z elektryką ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@frutoski: ponieważ nie chce by dziecko patrzyło mi na rowa z bliska xD jakby co, to mam przyczepkę i używam ze zwykłym rowerem, ale nie chce przerabiać mojego roweru na ebike, bo używam go do treningów. Patrząc po relacjach użytkowników tego typu rowerów do transportu dzieci, to raczej ten sposób ma same zalety: dziecko może swobodnie bawić się, czytać książeczki, jeść, rozmawiać z rodzicem, jest cały czas na widoku i co
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@qwarqq: miałem przyczepkę i użyłem 2 razy, po roku stania w garażu poszła na olx. Jak dla mnie to mega nieporeczne rozwiązanie na codzienne dojazdy. Może w weekend żeby wyskoczyć na kilka godzin to jeszcze spoko, ale na co dzień to porażka.
Żeby nie było to rownolegle kupiłem fotelik i on pod względem wygody w mieście miażdży przyczepke. Choćby w kwestii podjazdów pod krawężniki czy wyprzedzania. Poza ścieżkę bym z nią
@frutoski: W sumie jedna rzecz z którą faktycznie sie moge zgodzić, to problem z krawężnikami, bo na tym rowerze klasycznej "podrywki" przed krawężnikiem nie zrobię. Musze przeanalizować trasy po których będę jeździł tym rowerem, ale mieszkam w Gdańsku i mamy tu nienajgorszą siadkę drog rowerowych. Myślę że będzie dobrze.
A tak przy okazj, Najlepszego z okazji Świąt!