Aktywne Wpisy

Rosja miała ZNACZNIE lepsze powody żeby interweniować na Ukrainie niż USA w Afganistanie, lub USA (i Polska) w Iraku, lub NATO w Libii, lub NATO w Jugosławii, lub jeszcze różne inne przykłady. Takie są fakty.
Nie mam dużych oczekiwań w stosunku do ukrofilskich botów ale i tak ich głupota i podwójne standardy moralne nie przestają zaskakiwać.
#wojna #ukraina #rosja #4konserwy
Nie mam dużych oczekiwań w stosunku do ukrofilskich botów ale i tak ich głupota i podwójne standardy moralne nie przestają zaskakiwać.
#wojna #ukraina #rosja #4konserwy

ChosennOne +72
#niebieskiepaski #rozowepaski #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
Ten uczuć kiedy ludzie w #pracbaza są zdziwieni, że mieszkasz z rodzicami mając 30 lat i śmieją się, żeś #przegryw i nieudacznik życiowy, bo jak to tak, hehe stary chłop, a matka mu osrane gacie pierze, ale beka.
A chłop dokłada się do wszystkiego, obiady robi, sprząta i normalnie funkcjonuje + żyje jak lord, bo na wszystko go stać, a hejterzy jak robaki wiążą koniec z końcem i
Ten uczuć kiedy ludzie w #pracbaza są zdziwieni, że mieszkasz z rodzicami mając 30 lat i śmieją się, żeś #przegryw i nieudacznik życiowy, bo jak to tak, hehe stary chłop, a matka mu osrane gacie pierze, ale beka.
A chłop dokłada się do wszystkiego, obiady robi, sprząta i normalnie funkcjonuje + żyje jak lord, bo na wszystko go stać, a hejterzy jak robaki wiążą koniec z końcem i

Jak w terminalu tty1 uruchomić polecenie, przez ssh ale tak jakbym to zrobił w tty1?
komenda > /dev/tty1 nie działa.
Jest jakiś serwer do filmów działający jak mpd? To znaczy, mpd to odtwarzacz muzyki którym można sterować przez internet
#linux #raspberrypi
1. to wbrew pozorom nie takie proste: ioctl TIOCSTI jak po tym przegooglujesz to np. coś takiego https://unix.stackexchange.com/questions/260503/how-do-i-run-a-command-in-a-different-tty i u góry inne odpowiedzi
samo
ttyci zwraca aktualną, a samo echo 'sth' > $(tty) tylko wpisuje na widok.albo sesja tmux i
tmux send-keys( ͡° ͜ʖ ͡°)2. Hmm Kodi? VLC web interface? mpv ma samoróbki jakieś
@K-S-: odpal na tym tty1 sesję screena, np. komendą
screen -S sesjapodłącz się przez ssh i po zalogowaniu podepnij się pod tą sesję screena w trybie współdzielonym:
screen -xS sesja@pyzdek: Tak to wiem że działa :) a co jak chcę sobie odpalić na telewizorze podgląd z parametrów serwera i akurat nie chcę mi się wstawać ;) ba tam nawet klawiatury nie mam :)
to mpv zaczynam testować
A tak w ogóle, klucz ssh, Termux widget i w
~/.shortcuts/tasksmożna też ładować dowolne skrypty. ( ͡° ͜ʖ ͡°)polecenie typu htop > /dev/tty1& działa
ale już screen -S main > /dev/tty1 nie działa
na który chcesz wysyłać komendy, wtedy screen/tmux tam wykona to w panelu i output się pokaże.
W sumie myślałem, że chcesz wykonywać komendy na tty, a ty tylko chcesz wysyłać output. :)
Poza tym, ty chcesz na wyświetlać rzeczy na tty bez X-ów?
zauważyłem że polecenie DISPLAY=:0.0 startx uruchamia X, a po startx mogę wpisać nazwę programu, coś czuje że już blisko. Z tym że jak dotąd wszystko co może odtwarzać filmy się wywala.