Wpis z mikrobloga

Pytanie do ludzi z #cukrzyca którzy korzystają z pompy - jak bardzo uciążliwe jest noszenie tego przy sobie? Szczególnie w nocy - da się spać? Co jeśli się człowiek przewróci i położy na pompie, to w czymkolwiek przeszkadza? Jak w ogóle ocenianie przejście na pompę jeśli wcześniej byliście na penach?
#pytanie #pompainsulinowa
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@powaznyczlowiek: przy pierwszej nocy miałem zagwozdkę co z tą pompą zrobić, ale jakoś tak naturalnie wyszło i nie przeszkadzało mi to. Jak się na pompie położysz, to oprócz gniecenia Cię kawałkiem plastiku w ciało nic się nie stanie.
  • Odpowiedz
@powaznyczlowiek: odnośnie spania to ja korzystam z długich drenów, więc zwyczajnie kładę ją gdzieś na łóżku i tyle, nawet nie odczuwam tego. Pompa jest zrobiona z bardzo solidnych materiałów, chyba nigdy się z nią nie wywaliłem, ale na podłodze lądowała przypadkowo nie raz i nic z nią nie było.
  • Odpowiedz
@powaznyczlowiek: jeszcze a propos tego co napisał @fadfafl55 i solidności materiałów.
Kiedyś na treningu przy robieniu burpeesów pompa mi się odpięła od spodenek i przy skoku poszybowała w górę uderzając mnie w czoło. Ślad był konkretny xD
  • Odpowiedz
@powaznyczlowiek: Nie jestem obiektywny dla świeżych osób z pompą, bo korzystam z nich już prawie 12 lat, ale serio to w ogóle nie przeszkadza w takim codziennym życiu. Kwestia to odpowiednia długość drenu i odpowiedni klips/etui.
  • Odpowiedz