Wpis z mikrobloga

Kończy mi się umowa w #upc, infolinia proponuje przedłużenie za 59,99 zł gdy cena dla nowego klienta jest 49,99 zł przy tej samej prędkości ( 300 Mb). 2 lata temu gdy poszedłem do salonu okazało się, że da się przedłużyć na warunkach dla nowych użytkowników i dostać pakiet 20% tańszy, zwiększenie transferu mi niepotrzebne.

Czy ktoś załatwiał to ostatnio i skutecznie udało się pozostać przy starej stawce?

#kiciochpyta #internet
  • 8
@gruby_rychu: To po co zawierać nową umowę w ogóle? Skoro na nieokreślony i określony proponują to samo.
1. szukasz innego albo
2. siedzisz na nieokreślonym aż zadzwonią z propozycją umowy (zawsze dzwonią) albo
3. negocjujesz, że chcesz za 50 zł, jak nie to siedzisz na nieokreślonym i szukasz, albo do tego salonu idziesz, nie wiem czy otwarte
@E-Seven: Fakt - w tej chwili mam 150 Mb za 49,99, proponują zmianę na 300 Mb za 59,99, z tym, że nie zależy mi na zmianie prędkości (większy problem to czasami przerwy, a nie za mało netu, ale tu SLA nie proponują).

Dla nowych klientów mają 300 Mb za 49,99 zł bez dyskusji. Nie lubię mieć poczucia bycia dojonym.