Wpis z mikrobloga

Mireczki graficzne.

Realne jest 10k netto w Polsce (ale nie w Warszawie) nie zarzynając się po 12h dziennie?
Pomału zastanawiam się co robić dalej ze swoim życiem i nie wiem czy warto w ogóle inwestować czas w poszukiwanie pracy w Polsce.

Bo za granicą to wiadomo, że kaska i warunki spoko, ale chciałbym stacjonarnie pracować w Polsce. Także pytanie - na ile moje oczekiwania są realne?

#pracbaza #zarobki #grafika #grafikakomputerowa
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PanNieznanypl: To tak jak ja tez Troche marketingowiec troche grafik. W zasadzie projektowo cała firma mi na głowie stoi a jakby się zastanowić to dwie (zlecenia) ale nie zbliżam się nawet do 6 z przodu na rękę. Czy Udemy tego typu portale brać pod uwagę czy to bardziej wyspecjalizowane muszą być?
  • Odpowiedz
@Czarna_ksiazka: Jak zacząć? No trzeba by w ogóle zacząć to robić. Ja 15 lat poświęciłem na designowanie, wtedy była to niezła kupa ale udawało sie sprzedać jakieś logo czy prostą stronkę. Później na studiach w krk uświadomiłem sobię że marnuje czas i poszedłem na staż do pierwszej agencji reklamowej i potem już jakoś poszło. Za staż zarobiłem tyle żeby opłacić pokój wyjśc gdzieś w weekend i być już przed wypłatą
  • Odpowiedz
@ut2derek: ale ja już zacząłem, nawet nieźle mi idzie. Tylko tak pytam czy realne jest 10k zamiast obecnych 5k, bo tak sobie czytałem ostatnio i zacząłem mieć wrażenie, ze głową uderzam w sufit.

Ale najwyraźniej się myliłem, co jest świetną wiadomością, bo nie uśmiecha mi się wyjazd za granicę.
  • Odpowiedz
@Czarna_ksiazka: no i jeszcze jedna sprawa, jak chcesz zaczynać robić coś bo w tle widzisz tylko background 10k cebulionów to daj sobie z tym siana :) Same pieniądze to nie jest jedyna wystarczająca motywacja do osiągnięciu sukcesu w tej dziedzinie.
  • Odpowiedz
@Czarna_ksiazka: jest możliwe po kilku latach doświadczenia, jeśli dobrze się w tym czujesz i ogarniasz temat, tzn nie mówię o znajomości narzędzi bo to totalna podstawa, tylko że klient Ci p------i o swoim super biznesie i efekcie wow, a Ty wiesz co mu trzeba wybić z głowy i jak zrobić temat żeby miał to czego potrzebuje, a jednocześnie żeby to zajebiście wyglądało i spełniało swoje zadanie.

Są dwie ścieżki, klasyczna
  • Odpowiedz