Aktywne Wpisy
Francesco123 +1087
#!$%@? czasem juz #!$%@? jak stary boomer ale jak widze młode laski kolo 20 lat i ich beznadziejny styl ubierania to ja jebix xD dobrze ze jak ja bylem mlodym napalonym #!$%@? co myslal tylko o ruchaniu w czasie dojrzewania i byl rok kolo 2012 to byla moda na obcisłe rurki i laski w galerii mialy takie opiete na dupskach te spodnie co ledwo wkladaly. Teraz nastoletnie oskariusze moga sobie spojrzec na
ciemnienie +120
#reklama #marketing #pytanie #webdev #informatyka
@p3ter: Dokładnie tak samo "prawie" jak w nie chamskim - podpinasz się do sieci reklamowej o znacznie niższej reputacji która akceptuje każdy ruch. Używasz jakiś chamskich 1px, dziesiątki przekierowań po kliknięciu. Bawisz się cookie stuffing dla popularnych witryny które twój użytkownik końcowy może użyje np. dla Ali. Jednym słowem wielka kombinatorka i żaglowanie programami z "prawdziwych sieci" reklamowych i
@devones: pracujesz w CSIRT NASK czy u któregoś z wydawców treści cyfrowych? bo mam niezły mind fuck czytając że ktoś zajmuje się zwalczaniem tego typu praktyk (bez urazy, ale sądziłem że nikogo one za specjalnie nie obchodzą - może poza najbardziej medialnymi sprawami)
@elperson: Po prostu zarządzam budżetami reklamodawców z którymi współpracuje i analizuje ich ruch - niestety ilość fraudów rośnie astronomicznie. Oni mogą zaoszczędzić i podważyć niektóre płatności a mi zapłacić mniej niż i tak by stracili. "Fraudowy ruch" wychodzi bezpłatnie więc korzyści są.
Powiem coś bardzo przykrego. Dawno temu historia po prostu analizując dużo śmieciowego ruchu w szczególności jeżeli dany biznes jest już w popularnych sieciach partnerskich wiem jak oszukują. Dla zabawy dawno temu udało mi się robić takie
Same agencje też nie są święte, dopóki afilianci nie wpływają na inne kanały za które odpowiadają to nikt im zwykle na ręce nie patrzy. Plus oczywiście kwestia kompetencji, których brakuje. Natomiast czasami pojawia się potrzeba pogrzebania w danych i na taką okazję zapisuje sobie kontakt do