Wpis z mikrobloga

@KrotkiSzpic: ligting i shadery to nie moja działka, nigdy nie miałem do tego serca, a mam od uja rzeczy z hudego do przerobienia. To taki projekcik for fun dla oderwania się. Może kiedyś to do Mantry wciągnę, bo Max to u mnie już czysto hobbystycznie. Użyje tej fury kiedyś w symulacji jak ją będę czołgiem rozjeżdżać :D

@caribbean: covid mnie zatrzymał w PL, ale przy odrobinie szczęścia za
  • Odpowiedz
@CzarnyBelzebub: a owszem, szczególnie, ze znalazłem taką stronę: https://www.niemoeller.de/en/300SL/300SL/B040/ gdzie są rozrysowane wszystkie części. No i rama z silnikiem będzie potrzebna, jak czołg będzie po nim przejeżdzał, żeby się sama blacha nie zapadła :] Ale to projekt na kiedyś
@caribbean: skończył mi się kontrakt i zjechałem do Polski z myślą, ze na kilka miesięcy, żeby odpocząć a w międzyczasie znaleźć nową pracę, ale pojawił się Covid i wszystko
  • Odpowiedz
@Pan_Kielonek: oto chodzi że perspektywa, ja nie mówie o używaniu zdjęć jako rzutów 2d. Polecam Image Modeller, bo od tego się zaczyna. Z niego eksportujesz sobie zestaw punktów, na podstawie których potem budujesz model + masz kamery do ustawienia tła.

Mając odpowiednio dużo zdjęć możesz zrobić każdy model, i to lepiej niż z blueprintami, bo czesto foty mają o wieele wyższa rozdzielczość + detale nie nakładane na bluprinty.
  • Odpowiedz