Wpis z mikrobloga

@zdalny_robol Nie kojarzę rządnego lifetime isa z opłatami, one wszędzie powinny być takie same, bo to rządowa regulacja, jedynie oprocentowanie może się różnić afaik.
Edit: chyba że chodzi Ci o te akcyjne, tenie wiem jak działają.
  • Odpowiedz
@chemik_kieszyk: @kwiatosz: @Budo: p------o mi się i myślałem, że interest rate to opłata, a tu oprocentowanie z ich strony, czyli jak w każdym normalnym koncie oszczędnościowym xD

Cash isa będę otwierał, bo za rok chcę kupić nieruchomość, a nie będę ryzykował na giełdzie. Plan jest taki żeby teraz otworzyć i wpłacić 4k zanim się skończy rok podatkowy. W kwietniu 2021 kolejne 4k wpłacę oraz w kwietniu
z.....l - @chemik_kieszyk: @kwiatosz: @Budo: p------o mi się i myślałem, że interest ...

źródło: comment_1616453881QvOPkZFmUL09pf5A56Oaa8.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@zdalny_robol: pamiętaj, że ten bonus do lisy nie jest naliczany od razu. Czasami trzeba z miesiąc, albo dwa miesiące poczekać. Poza tym to plan jest dobry :)
  • Odpowiedz
@zdalny_robol: Wannabe first-time buyer? Even if you've no savings, open a LISA ASAP with the minimum, to start the clock
As you must have had a LISA open for a year to be able to use it for a first home, anyone with even an inkling of being a first-time buyer should open a LISA with the bare minimum (can be just £1) just to get the clock ticking –
  • Odpowiedz