Aktywne Wpisy

bobsley33 +200
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
#tinder #seks #rozowepaski #p0lka
#tinder #seks #rozowepaski #p0lka
źródło: comment_16140375931UrXIjN5ToYZXUkGbZaQG9
Pobierz
hellb0y +129
Poznałem miesiąc temu na Tinerze laskę. Ona 24 lata (ja mam 34). Całkiem fajna, niezłe, młode ciałko. No i tak się stało, że w weekend, poznałem jeszcze młodszą - 21 lat, ta to dopiero ma cało, marzenie każdego faceta.
Nie chcąc już bawić się z tą starą, poprosiłem młodą żeby odebrała od niej telefon i powiedziała, że z nami koniec. Poblokowałem ją wszędzie. Mam nadzieję, że nie będzie się zachowywać jak nastolatka
Nie chcąc już bawić się z tą starą, poprosiłem młodą żeby odebrała od niej telefon i powiedziała, że z nami koniec. Poblokowałem ją wszędzie. Mam nadzieję, że nie będzie się zachowywać jak nastolatka
![Ups! Wymsknęło się [ENG]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/3f5b171a06e0ac03001570df7521942d8514a03a95d68d29f186017faca78305,q80.jpg)

siema Mirki!
Stawiam nowy projekt spring boot + h2 in memory i w pom.xml mam:
org.springframework.boot
spring-boot-starter-data-jpa
com.h2database
h2
runtime
org.flywaydb
flyway-core
ale w application.properties w:
spring.datasource.driverClassName=org.h2.Driver
org.h2.Driver caly czas swieci mi na czerwono w intelliJ no i potem leci blad:
org.springframework.beans.factory.UnsatisfiedDependencyException: Error creating bean with name 'org.springframework.boot.autoconfigure.orm.jpa.HibernateJpaConfiguration': Unsatisfied dependency expressed through constructor parameter 0; nested exception is org.springframework.beans.factory.BeanCreationException: Error creating bean with name 'dataSource' defined in class path resource [org/springframework/boot/autoconfigure/jdbc/DataSourceConfiguration$Hikari.class]: Bean instantiation via factory method failed; nested exception is org.springframework.beans.BeanInstantiationException: Failed to instantiate [com.zaxxer.hikari.HikariDataSource]: Factory method 'dataSource' threw exception; nested exception is java.lang.IllegalStateException: Cannot load driver class: org.h2.Driver
Caused by: java.lang.IllegalStateException: Cannot load driver class: org.h2.Driver
wiec tak jakby ewidentnie tego drivera nie znal. Jak moge ich poznac tzn. drivera z projektem?