Wpis z mikrobloga

Czy w systemie #macos na urządzeniu #macbook da się wcisnąć jakąś magiczną kombinację klawiszy (może być nawet jakaś długa), aby mając podłączony monitor zewnętrzny, wyłączyć ekran komputera, ale tak, aby pokrywa była cały czas uniesiona? Taki ficzer był chyba od czasów Windowsa XP (Win+P). Aha, i nie, nie chodzi mi o to, żeby go maksymalnie ściemnić. Chcę go całkiem wyłączyć.

Ogólnie uważam, że praca na tym systemie, gdzie mamy podłączony monitor zewnętrzny albo nie daj boże 2 monitory to jest masochizm w czystej postaci. Już samo to, że nie da się docka umieścić tam gdzie się chce, to jest chore.

#apple
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@dzana: Tak? To powiedz - mam 1 monitor zewnętrzny. Duży na górze, fabryczny na dole. Chcę, aby dock był wyświetlany tylko na zewnętrznym ekranie na dole. Ale nie chcę klonować ekranu. Czekam na instrukcje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Nie_znany: @sm_m: ale to zmieni tyle, że zewnętrzny będzie „głównym” ekranem a dock nawet jak go przeniosę na górę, to będzie wracał na ekran maca, jak zjedziesz myszka na sam dół ekranu maca.
  • Odpowiedz