Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 141
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mug3n trafna rozkmina. Ja to przyznam, że jestem wygryw, po obydwojgu rodzicach dziedziczę z połykiem, po matce paranoję i neurotyczne usposobienie, a po starym depresję i skłonności do uzależnień.
  • Odpowiedz
@mug3n: @Kremufka2137 przyczyny są 3 wzrost populacji i rozpływanie się majątku miedzy dzieci, wzrost PKB który sprawia że godzina pracy dziś jest warta więcej niż cały dzień w latach 90 oraz wzrost długości życia i fakt że będziesz dziedziczył statystcznie koło 50-60 roku życia gdy w zasadzie Ci to ponic
  • Odpowiedz
po obydwojgu rodzicach dziedziczę z połykiem, po matce paranoję i neurotyczne usposobienie, a po starym depresję i skłonności do uzależnień.

@Kremufka2137: obwiniasz rodzicow za cos?
  • Odpowiedz
@mug3n: jest tak poniewaz nie kazdy ma ochote budowac wielopokoleniowy majatek i spedzac 3/4 zycia na pracy. z mojego otoczenia im bogatsze gowniaki tym mniejsze maja parcie na osiaganie sukcesu i pomnazanie pieniedzy przodkow - wiekszosc woli sie dobrze bawic i korzystac z tego co osiagneli ich rodzice. zakladajac kwote X przekazywana dzieciom dochodzimy do momentu gdy dana jednostka wszystko p----------i i zabawa zaczyna sie od poczatku.. X -> 2X
  • Odpowiedz
@mug3n: ja to sobie tłumaczę, że to były zwykłe życiowe pierdoły ;) Wiadomo, że zależy od przodków, ale u mnie np. za komuny ani nie byli opozycjonistami, ani komuchami, ani też nie uciekli na zachód. Kompletnie nikt. Więc pytanie co oni wszyscy właściwie w swoim życiu robili? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kremufka2137: Dlaczego? Bo babcia odkłada z głodowej emerytury, czy moze mieszkanie konsekwetnie jest w coraz to gorszym stanie i nie ma siły i perspektyw na jego remont.
Tak dlugo jak babcia nie robi Ci przysługi lub połowa rodziny nie umiera w wypadkach, dziedziczysz zawsze po rodzicach. Jeżli oni dziedzicza koło 50-60 rozku zycia, ty masz 30-40 lat twoje dzieci miedzy 0-20 to szanse na to że komuś młodemu spadnie gwiazdka
  • Odpowiedz
Co się o------o po drodze

@mug3n: u mnie na przykład okazało się, że pradziadkowie walczyli po dwóch stronach barykady i ich rodziny były później przesiedlane. Od strony jednego pradziadka z Prus Wschodnich (dziś Królewiec) mieli być przewiezieni do Niemiec ale zapodziali się w lesie po drodze, a ze strony drugiego pradziadka z Małopolski na Warmie i Mazury gdzie musieli zaczynać od nowa.

Komuś w rodzinie nie wyszedł zbyt dobrze rzut
  • Odpowiedz
  • 44
Prawda znana nie od dziś. Lepsze od kariery, wykształcenia i edukacji jest posiadanie martwej rodziny z kilkoma mieszkaniami w dużym mieście.
  • Odpowiedz
@mug3n: Proponuję zagłębić się w historię Polski i wtedy będziecie mieli odpowiedź dlaczego nie macie fortuny, dlaczego w Polsce jest tak mało old money zbieranego od pokoleń. W ramach podpowiedzi III rozbiory i II wojny światowe, a i komuna swoje zrobiła.
  • Odpowiedz
@mug3n: Bo przez wiekszosc dziejów wiekszość ludzi ledwo zarabiała na życie, a co kupiła to nie było długowieczne. Do tego wielodzietne rodziny od XIX wieku dzieliły spadki, a w XX wieku ciągłe wojny, a później komuna.

Jedynie powojenne pokolenia miały szanse na coś, ale własność wtedy nie była standardem. Standardem za to było walenie wódy.
  • Odpowiedz
za sporo rzeczy, glownie traumy wieku szczenięcego i geny

@Kremufka2137: kazdy psycholog i psychoterapeuta Ci powie ze takie myslenie to droga do nikad. Graj tymi kartami, ktore dal Ci los
  • Odpowiedz
ale i tak wasza największa wtopa to to, że jesteście Polakami

@zarty-na-bok: zawsze można było urodzić się dziewczynką w Chinach lub Indiach albo w Afryce przed ludobójstwem swojej wioski
  • Odpowiedz