Wpis z mikrobloga

https://www.rmf24.pl/fakty/news-lodz-zmarla-druga-ofiara-policyjnej-pomylki,nId,183553
w 2004 roku policja otworzyła ogień do młodzieży na juwenaliach. Pech chciał że zamiast gumowych kulek były to naboje "ostre". Były zgony i ranni, Ciekawe czy ktoś za to beknął w końcu. XD Ciekawe jest też, że dziś sobie o tym przypomniałem, czemu? Nie wiem. XD
#pytanie #lodz #policja #bron #sadownictwo
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tylkoocosspytam:

Sąd uznał, że odpowiedzialność za tragedię ponoszą trzej policjanci (kobieta i 2 mężczyzn). Zostali skazani na kary od roku do roku i 8 miesięcy więzienia w zawieszeniu na odpowiednio 3 i 4 lata. Ostatecznie łódzki sąd apelacyjny uchylił wyrok wobec jednego z policjantów.

czyli stabilnie w tym kraju
  • Odpowiedz
Odpowiedzialność ponosi polskie państwo; za niezapewnienie odpowiedniego przeszkolenia.
W 2000 roku Policjant, przez cały okres szkolenia, mógł wystrzelić 20-30 nabojów. Potem trafiał na ulicę.
Taka ilość to nie jest nawet wstęp do szkolenia do własnego pozwolenia. To jest jakiś żart.
  • Odpowiedz
@tylkoocosspytam: Żeby być fair: powodem sprowadzenia policji były starcia pomiędzy ludźmi pracującymi tam, obsługą, studentami a kibicami Widzewa, którzy przyszli sobie porobić zadymę po przegranym meczu. Pierwszą ofiarą był dymiący kibic (co zostało przemilczane w mediach), drugą była studentka, która wychyliła się z klatki schodowej w pechowym momencie. Wina policji jest oczywista, ale nie zapominajmy i półgłówkach stadionowych, którzy zaczęli robić oborę na nieswojej imprezie bez powodu ( ͡°
  • Odpowiedz
Po wydarzeniach w Łodzi stanowiska straciło całe szefostwo łódzkiej policji. Wczoraj rano rezygnację złożyli komendant miejski policji w Łodzi i jego zastępca

@tylkoocosspytam: normalne zdrowe czasy, u nas teraz by wybuchła gównoburza, nikt by nie stracił stanowiska i jeszcze by tvp d------o opozycji
  • Odpowiedz
Ciekawe jest też, że dziś sobie o tym przypomniałem, czemu? Nie wiem. XD

@tylkoocosspytam: mi też się to przypomniało kilkanaście tygodni temu ( _) przypomniały mi się jakieś dyskusje na ten temat na forum o jakiejś nazwie zso7 czy jakoś tak, ewentualnie na forumowisko.pl...
  • Odpowiedz