Wpis z mikrobloga

Cześć,

Pytanie do tych co maja Oculus Rift S.

Dałoby się tego używać zamiast monitora w grach? Tzn siedzę przy biurku, używam sobie myszki i klawiatury ale mam na głowie oculusa. Ktoś tak robi albo robił i już nie robi? Jak z wygodą? Jak wypada porównanie do 144Hz monitora?

Dzięki z góry za odpowiedzi!

#oculusrift #oculus
  • 8
  • Odpowiedz
@Dziad_Mroz: nie ma jeszcze HMD z rozdzielczością pozwalającą na setup jaki opisałeś. No chyba że znacznie powiększysz rozmiar ekranu, ale wtedy będziesz musiał rozglądać się głową żeby zobaczyć cokolwiek w rogach tego wirtualnego ekranu.
  • Odpowiedz
@Dziad_Mroz: niby się da, ale...

- nie możesz zrobić nowego monitora, możesz tylko w VR wyświetlać zawartość innego monitora
- Jest lag. Virtual Desktop (inny niż do streamowania na Questa 2, ale ten sam człowiek to robi) działa znośnie, ale to dodatkowe 20$.
- Jest koszt w FPS. Nie jest jakiś strasznie duży, ale nie ma nic za darmo.
- VR jest fajny bo jest imersywny. W takim graniu tegoi nie
  • Odpowiedz
@zrakiep: Bardzo konkretna odpowiedź. :)

A ja myślalełem ze to będzie takie proste. Zdziwiło mnie, że cena tych okularów tak bardzo spadła. Nowe na ebayu kupie po 250 GBP.

Czyli jak kupować to tylko do gier VR.

Dzięki!
  • Odpowiedz
@Dziad_Mroz: vr dopiero niedawno dostalo skrzydel, trzeba troche poczekac zanim rozdzielczosc bedzie uzyteczna. I jak bardzo nie lubie apple, tak z zapowiedzi wychodzi ze pracuja wlasnie nad vr ktore ma pozwolic na prace biurowa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz