Aktywne Wpisy
Salido +312
Minął 13. (z 73) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 9 wypadków śmiertelnych w których zginęło 10 osób.
82 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
87 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 9 wypadków śmiertelnych w których zginęło 10 osób.
82 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
87 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
Amatorro +167
13000 pensji ministra w kraju z kartonu - tyle co jakiś menadżer niższego szczebla, a masz jedną z najbardziej odpowiedzialnych funkcji w państwie, do tego niewyobrażalny hejt, bo 50% kraju Cię nienawidzi i uważa za zdrajcę.
Czaicie takiego ministra finansów zarządzającego budżetem 850mld zł, który zarabia mniej niż 2 średnie krajowe???? Rozwala mi to mózg. (Ale może to na przykład tłumaczyć jego parcie na program deweloper plus)
Jestem w stanie uwierzyć, że niektórzy są w stanie przyjść do tak obciążającej pracy jako zwieńczenie kariery, bo są już życiowo ustawieni i popracować hobbistycznie (jak np Sikorski), ale na dłuższą metę to jest niestety właśnie jeden z powodów tego złodziejstwa PiSu, korupcji, uwłaszczania się na państwowej kasie, upychania wszędzie swoich ludzi i jarkaczowego sposobu zarządzania. Morawiecki działki, Rau centrum wizowe, SolPol lasy i fundusz sprawiedliwości, matki, babki i kochanki w zarządach spółek energetycznych. Bez zmiany tych mechanizmów, to będzie element każdych rządów w Polsce.
Pewnie
Czaicie takiego ministra finansów zarządzającego budżetem 850mld zł, który zarabia mniej niż 2 średnie krajowe???? Rozwala mi to mózg. (Ale może to na przykład tłumaczyć jego parcie na program deweloper plus)
Jestem w stanie uwierzyć, że niektórzy są w stanie przyjść do tak obciążającej pracy jako zwieńczenie kariery, bo są już życiowo ustawieni i popracować hobbistycznie (jak np Sikorski), ale na dłuższą metę to jest niestety właśnie jeden z powodów tego złodziejstwa PiSu, korupcji, uwłaszczania się na państwowej kasie, upychania wszędzie swoich ludzi i jarkaczowego sposobu zarządzania. Morawiecki działki, Rau centrum wizowe, SolPol lasy i fundusz sprawiedliwości, matki, babki i kochanki w zarządach spółek energetycznych. Bez zmiany tych mechanizmów, to będzie element każdych rządów w Polsce.
Pewnie
Ogólnie to zakupiłem na allegro towar za 50 zl + 20 przesyłka a tu taki kwiatek pod nazwą "marża" na paragonie. Robić aferę u allegro?
#vat #urzadskarbowy #allegro #kiciochpyta #uokik @allegro
Uderzać do skarbówki, czy dać szansę januszowi na opamiętanie?
inaczej mowiac - #!$%@? janusza, ze paragon nie zgadza sie i chcesz miec jak trzeba. postrasz, ze zglosisz do allegro i pojdziesz do skarbowki, ze kreci na VAT ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@imo0mfg: @farmaceut: jakbym zwracał przez allegro to tam towar kosztuje 50 zł więc chyba tyle mi by zwrócili.
@farmaceut: Ale zgadza się. Jest wystawiony zgodnie z wymogami ustawy.
@stassma:
@imo0mfg: Jak będzie chciał zwrócić to dostanie zwrot 50zł.
@TatoAktywny: A z ciekawości. To ma związek z tym że towar używany?
a jak do tej ustawy ma się to, że zapłaciłem 9 zł vatu zamiast ponad 12?
@stassma:
@stassma: Dokładnie z tym ma to związek :) Napisałem wyżej dlaczego tak jest.
VAT został naliczony do marży + kosztów transportu stąd
@farmaceut: nie będzie. Kupił towar X za cenę Y. Więc przy zwrocie otrzyma kwotę Y.