Aktywne Wpisy
kilo-bravo +224
fhgd +360
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
#gotujzwykopem
@Zakimar: ja to jaki wyjdzie taki zjem.
Przed smazeniem posyp dosc mocno swiezo i grubo zmielonym pieprzem. Wrzuc na goraca patelnie i smaz 2minuty, obrót 2minuty (w tym momencie mozesz troche zmniejszyc grzanie) i pozniej jeszcze po ok minucie z kazdej strony.
Jak wyjdzie Ci za mocno
2. Mięso najlepiej z godzinę przed smażeniem wyjmij z lodówki, po tym czasie oliwa i sól z pieprzem.
3. Kup odpowiednie mięso - musi mieć trochę marmuru - musi być z krowy mięsnej.
4. Czas - wyjściowo 3 minuty na strone, przewracaj co minucie i macaj mięso - jeżeli będzie tak twarde jak mięsień pod kciukiem podczas złączenia
Polecam kupić termometr - 3 minuty na stronę na pełnym ogniu i do piekarnika z sondą. Jak wybija 57 stopni to wyjmujesz.
Tak jak pisalem moment przyprawiania nie ma w praktyce wpływu na to jak masz wysmazone mieso (moze za to wpłynąć na smak, skórkę, chrupkosc).