Aktywne Wpisy
ash996 0
hej, jestem dziewczyną i zainteresowałam się waszym środowiskiem przez książkę herzyk i obserwowanie tego threadu, w przeszłości miałam okazję słuchać sporo contentu od healthygamergg na temat samotności mezczyzn i wyizolowania społecznego. zdaje sobie sprawe z tego, jak powierzchowne i interesowne relacje są dzisiaj i z tego powodu się zastanawiam - co moge zrobić jako osoba chcąca jakieś zmiany w tym kierunku? szczególnie jeśli chodzi o wasze środowisko. mam dość polaryzacji kobiet i
Tratak +2
Mamy tutaj kogoś z #psychologia co da podpowiedź jak walczyć ze swoim lenistwem? Naprawdę chciałbym zmienić coś w swoim życiu, ale ta "blokada" siedzi głęboko we mnie i nie potrafię jej złamać.
Zapewne ma to związek z tym, że jak człowiek osiągnie jakiś tam poziom komfortu to zostaje zaspokojona jego zewnętrzna homeostaza (xD?) i bardziej wymagających czynności czynności się nie podejmować - niepotrzebne zużywanie energii, unikanie ryzyka
Muszę przezwyciężyć moje bariery naturalne
Zapewne ma to związek z tym, że jak człowiek osiągnie jakiś tam poziom komfortu to zostaje zaspokojona jego zewnętrzna homeostaza (xD?) i bardziej wymagających czynności czynności się nie podejmować - niepotrzebne zużywanie energii, unikanie ryzyka
Muszę przezwyciężyć moje bariery naturalne
I rzeczywiście takich perfum jeszcze nie czułem. Bo po co ktoś miałby robić perfumy o zapachu szpitala? Dokładnie tak, zapach szpitala, zapach sterylnego pomieszczenia, sterylnych narzędzi lekarskich. Gdy tylko powąchałem Ganymede to było moje pierwsze skojarzenie, uczucie jakbym siedział przed gabinetem czekając na jakiś nieprzyjemny zabieg. Co więcej, od tego zapachu robi mi się aż niedobrze, a zdarzyło mi się to po raz pierwszy, zawsze z przymrużeniem oka czytałem te opinie o bólu głowy i innych nieprzyjemnych uczuciach po perfumach. Bólu głowy nie doświadczyłem, ale żołądek podchodzi mi do góry przy każdym powąchaniu z bliska. Zapach jest słony i medyczny, naprawdę nie znajduję w nim nic przyjemnego. Żadnych cytrusów czy słodkości owoców.
Czym może być spowodowany taki odbiór zapachu - nie wiem. Może jest z tym jak z kolendrą, gdzie jakiś gen podobno odpowiada za to, że niektórzy czują jej smak jakby jedli mydło.
Spróbuję zrobić kolejne testy, sprawdzę też odbiór zapachu na dziewczynie, ale póki co - duży zawód.
#perfumy
z tą kolendrą też masz rację, jadłem kiedyś spaghetti ze zbyt dużą ilością kolendry i smakowało jakby ktoś dolał do sosu płynu do mycia naczyń/mydło
@Kondzio21: potestuje, może też dam mu się przekonać. Potem pojadę do szpitala i będą pytać co ja taki zadowolony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@jestemdileremicomizrobicie: xD cieszę się że nie jestem osamotniony w tych
Może ten covid mi namieszał w nosie ale dla mnie ganymede to taki unisexowy pomarańczowo ozoniczny przyjemniaczek, ani to wybitne ani to śmierdzące ale jeszcze porobie testy, bo całkiem fajne
@uwielbiamnalesniki: niestety nie wyczułem pomarańczy, może przy kolejnym teście. Na pewno nie można odmówić Ganymede dobrych parametrów, trzyma i projektuje od 3h