Wpis z mikrobloga

Hejka, mam pytanko do ratmedów, jak wyglądały wasze studia i z jakich szkół średnich się na nie dostaliście??? Poki co jestem tegorocznym maturzystą, który będąc na technikum informatycznym uświadomił sobie, że od dziecka marzyłem o zawodzie ratownika medycznego, temat ratownictwa jest mi dość bliski(ostatnio mialem nawet okazje odbyć kurs KPP ( ͡° ͜ʖ ͡°)). Pytanko brzmi, czy dam radę ogarnąć materiał z chemii i biologii na studiach ( czy jest jakies wprowadzenie czy odrazu z grubej rury ). Na ratownictwo medyczne raczej dostanę sie w swoim miescie, ratuje mnie rozszerzona matematyka. Za wszelkie odpowiedzi wielkie dzięki.
  • 6
@Arioq: no to rób jak uważasz ¯\_(ツ)_/¯ ale na 90%będziesz żałował, zwłaszcza za 10-15 lat, chyba że za granicą jest lepiej ale to musisz się dowiedzieć.
@Arioq: Studiuje infe i rat.med jednoczesnie. Rozszerzona biologia na pewno byłaby pomocna na początku, ale raczej nie jest to must have. Do takiej anatomii czy fizjologii i tak trzeba dużo zakuwać, bo materiał ze szkoły średniej nie ma tam nawet podejścia.
@Arioq: nie zmuszaj się do siedzenia przed kompem, bo przyjdzie czas gdy tym #!$%@?
A z ratownictwa medycznego do programisty jeden krok ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Przyglądnij się jednak realiom pracy w polsce bo różowo to nie jest.
Chyba że zamierzysz być ratownikiem medycznym nie w polskiej, zmotoryzowanej służbie zdrowia