Aktywne Wpisy
Marian_Kvtasiewicz +1467
Ja p------e, ci szabrownicy to jest największa degeneracja społeczna jaka może być. Ludzie tracą dorobek życia, a te s--------y idą im jeszcze kraść jakieś telewizory i inne gówna, bo w ich pustych łbach jeśli ktoś tego nie pilnuje, to sobie można wziąć. Powinna być ustawa, że w sytuacji kryzysowej (powódź, wojna, pożary itp.) jeśli złapie się takiego delikwenta na gorącym uczynku, to kula w łeb leci.
#powodz
#powodz
matti-nn +121
#powodz Pamiętam powódź z 1997. Zapanował klimat ogólnego zjednoczenia Polaków. Powtarzane było przekonanie, że Polacy lubią się kłócić, ale w obliczu tragedii zawsze stajemy razem. Aktualna powódź udowadnia, że coś ewidentnie się zmieniło...
Ze 3 miesiące temu kupiłem sobie w #ikea kaktusa i chyba zaczął rosnąć. Czy powinienem go jakoś prowadzić i obcinać mu cześć nowych wypustek czy coś? Kiedy powinienem przesadzić go do innej doniczki? Czy wiecie może co to za gatunek, abym mógł sobie o nim trochę poczytać?
#kiciochpyta
Czemu osłonka zła :(?
Wolam @Miriamele (znowu ʕ•ᴥ•ʔ) bo ona sie zna na kaktusach.
@Woofinka: To że Ty, która mniej więcej ogarniasz opieke nad roślinami i masz ich 95 w osłonkach i Ci dobrze rosną raczej ni powinnaś sie porównywać do kogoś kto ma jednego kaktusa i nie ogarnia kompletnie. Polecanie komuś takiemu słonek jest zwyczajnie głupie bo możesz tym zaszkodzić. Ja sukulenty i kaktusy bez osłonek przelewam a co dopiero jakbym miał je w osłonkach trzymać, a co dopiero ktoś kto nic
Co do gatunku nie jestem pewna, może opuntia monacantha monstruosa?
Jak do tej pory ogarnial jak widac na zalaczonym zdjeciu ¯\_(ツ)_/¯
Juz nie popadajcie w taki roslinny ortodoksyzm bo to smieszne jest