Wpis z mikrobloga

To jeden z moich pierwszych konkretnych wpisów na wykopie, pewnie wstawiam go z błędami xD

Oto bardzo amatorskie, ale prawdopodobnie działające spolszczenie do Gogowej wersji gry Faraon+Kleopatra :)

1. Ściągamy paczkę z plikami z starej wersji gry (lub używamy z własnego starego CD :P)

2. Podmieniamy pliki dźwiękowe " Voice" w folderze "Audio" w katalogu z zainstalowaną grą - odgłosy ludzików oraz narratora (odpowiednio "Walker" i "Mission")

3. Podmieniamy folder "High" w folderze "BINKS" odpowiadający za przerywniki filmowe

4. Do głównego katalogu z grą wrzucamy pliki "PharaohMM.eng" i "PharaohText.eng. Te pliki spolszczają zawartość gry oraz interfej.

5. Do katalogu "Data" wrzucamy pliki "PharaohFonts.555" oraz "PharaohFonts.sg3" dodające polskie znaki do gry.

6. Podmieniamy plik Pharaoh.exe dzięki któremu powinno wszystko działać.

Jeżeli coś nadal pozostało w języku angielskim, są jakieś błędy (niepojawiające się wydarzenia, wiadomości) dajcie znać. Postaram się zaktualizować paczkę o brakujące pliki.

UWAGA! Mogą być błędy przy korzystaniu z moda Widescreen - brak polskich znaków. Identyczny błąd był przy spolszczeniu innych gier a pomoc znalazła się u autora tego moda. Nie znalazłam jeszcze działającej wersji. Będę szukać i dam znać jeżeli rozwiążę problem.

I ta gra uruchamia się jakieś 20-30sekund po kliknięciu :P Dajcie jej czas, ona się musi zebrać w sobie żeby zadziałać ;D

Polećcie jakiś lepszy hosting dla pliku, niech zostanie dłużej dla potomnych ;)

Spolszczenie paczka

#gra #faraon #kleopatra #spolszczenie
  • 11
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Fyrloczek: niee, ale po prostu tak nie dotrze do zainteresowanych - mi się na przykład nie wyswietliło na moim wykopie. A dodaj jeszcze raz a nie edytuj, bo jak edytujesz to nie wyświetli się jako świeżo dodane tylko gdzieś zaginie. #gry sprawdza wiele ludzi.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Fyrloczek: widziałem, teraz jest git. Niestety w najbliższym czasie nie będę miał czasu pograć więc nawet nie próbuję ¯\_(ツ)_/¯ pora pewnie też nie najlepsza na dodawanie... No ale tak czy siak propsy za zajawkę :P
  • Odpowiedz
@Fyrloczek: o, fajne miejsce, dodałem do zakładek. Faraona, Kleopatrę czy właśnie Zeusa dobrze wspominam, ogrywałem razem z siostrą, siostra nawet parę lat temu wróciła bodajże do Zeusa. Jak kiedyś się zbiorę to na pewno sprawdzę. A widzę że mają nawet działy o Knights and Merchants czy Gorky 17 które również bardzo lubiłem - wiadomo że nieaktywne już, no ale zawsze coś można przeczytać czy napisać :)
  • Odpowiedz
UWAGA! Mogą być błędy przy korzystaniu z moda Widescreen - brak polskich znaków. Identyczny błąd był przy spolszczeniu innych gier a pomoc znalazła się u autora tego moda. Nie znalazłam jeszcze działającej wersji. Będę szukać i dam znać jeżeli rozwiążę problem.

@Fyrloczek: i jak? udało się? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chciałem sobie odświeżyć Faraona i natknąłem się na tenże sam problem, który sprawia, że gra jest średnio
  • Odpowiedz