Aktywne Wpisy
mirko_anonim +6
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jaki pasywny dochód by Was zadowolił w wieku 35 lat? Ja mam 5200zł na czysto po kredytach z dwóch mieszkań, plus 1500zł z konta oszczędnościowego miesięcznie. Razem 6700zł. Niby dużo, ale z drugiej strony zarabiam 25k na rękę w #it i to 6700zł ginie. A jak to jest u Was? Sam się dorabiałem jak coś, wziąłem dwa kredyty 10 lat temu i są już spłacone.
#nieruchomosci #gielda #dywidenda #
Jaki pasywny dochód by Was zadowolił w wieku 35 lat? Ja mam 5200zł na czysto po kredytach z dwóch mieszkań, plus 1500zł z konta oszczędnościowego miesięcznie. Razem 6700zł. Niby dużo, ale z drugiej strony zarabiam 25k na rękę w #it i to 6700zł ginie. A jak to jest u Was? Sam się dorabiałem jak coś, wziąłem dwa kredyty 10 lat temu i są już spłacone.
#nieruchomosci #gielda #dywidenda #
dotankowany_noca +118
Oto bardzo amatorskie, ale prawdopodobnie działające spolszczenie do Gogowej wersji gry Faraon+Kleopatra :)
1. Ściągamy paczkę z plikami z starej wersji gry (lub używamy z własnego starego CD :P)
2. Podmieniamy pliki dźwiękowe " Voice" w folderze "Audio" w katalogu z zainstalowaną grą - odgłosy ludzików oraz narratora (odpowiednio "Walker" i "Mission")
3. Podmieniamy folder "High" w folderze "BINKS" odpowiadający za przerywniki filmowe
4. Do głównego katalogu z grą wrzucamy pliki "PharaohMM.eng" i "PharaohText.eng. Te pliki spolszczają zawartość gry oraz interfej.
5. Do katalogu "Data" wrzucamy pliki "PharaohFonts.555" oraz "PharaohFonts.sg3" dodające polskie znaki do gry.
6. Podmieniamy plik Pharaoh.exe dzięki któremu powinno wszystko działać.
Jeżeli coś nadal pozostało w języku angielskim, są jakieś błędy (niepojawiające się wydarzenia, wiadomości) dajcie znać. Postaram się zaktualizować paczkę o brakujące pliki.
UWAGA! Mogą być błędy przy korzystaniu z moda Widescreen - brak polskich znaków. Identyczny błąd był przy spolszczeniu innych gier a pomoc znalazła się u autora tego moda. Nie znalazłam jeszcze działającej wersji. Będę szukać i dam znać jeżeli rozwiążę problem.
I ta gra uruchamia się jakieś 20-30sekund po kliknięciu :P Dajcie jej czas, ona się musi zebrać w sobie żeby zadziałać ;D
Polećcie jakiś lepszy hosting dla pliku, niech zostanie dłużej dla potomnych ;)
Spolszczenie paczka
#gra #faraon #kleopatra #spolszczenie
@Fyrloczek: i jak? udało się? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chciałem sobie odświeżyć Faraona i natknąłem się na tenże sam problem, który sprawia, że gra jest średnio