Wpis z mikrobloga

@przepalonebezpieczniki: trzeba być człowiekiem bez kubków smakowych żeby komuś smakował pomidor wyjęty z lodówki.

Pod żadnym pozorem nie wolno przechowywać pomidorów w niskich temperaturach – mają one powodować pogorszenie się tekstury, smaku i aromatu pomidorów. Nauka zdaje się wspierać to znane zalecenie. Alton Brown na swoim profilu facebookowym pisze: „Nigdy nie wsadzajcie pomidorów do lodówki. Jeśli ich temperatura spadnie poniżej 50 F (10 stopni Celsjusza – przyp. red.), związek smakowy o
jeszcze taktycznie położonych na jakimś jogurcie, żeby nie dotykały półki lodówki, bo jeszcze bakterie zrobią sobie na nim kolonię


@tyrymyry: Albo wrzuconych do jednej miseczki razem z połówkami cytryny i cebuli. Bogactwo aromatów.
@xMasiehx: ja #!$%@?, nigdy nie omieszkam #!$%@?ć gospodarza domu w którym znajdę tak skrojonego pomidora...co to za frajda #!$%@?ć tego głąba? przez przynajmniej kilka plasterków? no niepojęte