Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 55
Dostałem umowę najmu, a tam takie kwiatki jak: za zgubienie kluczy i zgłoszenie się do wynajmującego o pomoc 50 ziko
Za nieposprzatnie lokalu po zakończeniu umowy- minus 250 z kaucji
Muszę wziąć oc najemcy ale jednocześnie muszę zapłacić za szkody, dafuq
50 ziko za każdy dzień zwłoki z zapłatą czynszu xd
Jak będę chciał zerwać umowę przedwcześnie to zapłacę karę w postaci czynszu i opłat eksploatacyjnych z ostatniego miesiąca ( ͡ ͜ʖ ͡)

To normalne w takich umowach?

Nawet se gurwa lustra nie mogę zamontować bez zgody właściciela xd

#wynajem #mieszkanie
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Anty_Chryst: Jak oglądałem mieszkania to takich odrzucałem na wstępie. Wynajalem od kobiety, która nawet nie umiała zdjęć do ogłoszenia wrzucić. Kaucja stargowana z 1500zl na 700 na ładne oczy. Wiem, że wynajmujący się zabezpieczają ale te zapisy są głównie po to żeby #!$%@?ć się do każdej pierdoły.
  • Odpowiedz
@Anty_Chryst: Ja co prawda zaraz się na swoje w końcu przeprowadzam, ale wynajmuję mieszkania od 12 lat. Różni wynajmujący się trafiają, ale na takich Januszów jak ten twój to nigdy nie trafiłem. Teraz mieszkam już szósty rok w jednym mieszkaniu. Od początku umowa na czas nieokreślony z dwumiesięcznym terminem wypowiedzenia. Żadnych śmiesznych kar umownych. Ja znam swoje prawa, wynajmująca zna swoje. Widziałem ją w ciągu 6 lat 2 razy, w
  • Odpowiedz
@Anty_Chryst: oczywiście, że dzwoń, jak w umowie jest o pełnomocniku wynajmującego, to gość to jakiś rentier, który ma x mieszkań i zatrudnia gościa, który mu to obsługuje. Ten typ pewnie ma premię za ściąganie dodatkowego hajsu z najemców. xD
  • Odpowiedz
@TheOneEyedKing: ogółem prawda. Lokatorzy mają w Polsce #!$%@? prawa i żadna umowa tego nie zabezpieczy, nawet umowa o najem okazjonalny. Całe szczęści mało kto o tym wie, więc taka umowa to dobry "straszak".

Prawda jest taka, że gdyby ktoś olał moje przedsądowe wezwanie do zapłaty, to bym to olał i nie ciągnał tego dalej, bo po prostu szkoda mi na to czasu. Tylko bym się #!$%@?ł, a znając polskie sądy
  • Odpowiedz
@Anty_Chryst: ale o co chodzi? Chyba zdajesz sobie sprawę, że wymiana wkładek po zgubieniu kluczy, czy sprzątanie mieszkania kosztuje, co nie? Do tej pory robiła to za Ciebie mama, teraz witamy w realu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Urodzony: o to, że nie mogę se dorobić kluczy żeby mieć zapasową parę ale muszę bulić za dorobienie gdy zgubię xd zresztą dorobienie nie kosztuje 50 ziko
  • Odpowiedz