Wpis z mikrobloga

@anonim1133: Zastanawiam się i rozważam konsekwencje na szerszą skalę - nie tylko moją. Załóżmy bardzo prywatnego mms z numerem telefonu. Zdjęcie autorki takiego mms krążyło by w internecie nieśmiertelnie wraz z numerem telefonu.. Play proponuje 20zł.. Ile takich sytuacji jak w przypadku Play miało do tej pory miejsce? Chyba to pierwsza tego typu, a więc droga komunikowania się poprzez mms do tej pory była bezpieczna i poufna.. Teraz play o ktorym
@Pherun: Nie chodzi o ilość i akurat nie o treść, ale o pewne zasady o prawo. Gdyby pan listonosz otwierał Twoje listy to byś się wkurzył, a gdyby przekazywał je byle komu już otwarte to wkurzyłbyś się jeszcze bardziej i chciałbyś aby ta osoba poniosła tego konsekwencje.. Chciałbyś pewnie poczuć satysfakcje, otrzymać jakąś rekompensatę, a 20zł jest ciosem w policzek. Tyle dla nich jest warta moja prywatność. 20zł..
@tranquzer: jak się spóźnisz dzień z płatnością rachunku to oni nie mają problemów z naliczeniem CI odsetek - bo takie jest prawo.. Natomiast walką o swoje nazywasz jak nazywasz.. W słowach nie przebierasz więc możliwe że jesteś jednym z tych którym wszystko jedno, co się schylają po mydło za każdym razem jak ktoś ci je zrzuci.
@neotps: jes jes, ale mówisz zakładasz, a twoje mmsy ile warte były? IMO zamiasta się od razu sądzić, może przekazać do play info że straty oszacowałeś/aś na większe i żądasz ekwiwalentnej rekompensaty. Kto wie może zadziała.

żeby oszacować każdego musieli by zaglądnąć w mmsy hm?
@Pherun: Na ten przykład ja miałem taką sytuację, że mój 3-letni braciszek wysmarował buzię kremem, jak to podpatrzył u sióstr, tyle że o wiele grubiej (pół twarzy uwalane). Zrobiłem mu fotkę i wysłałem do przebywającej kilka tygodni poza domem matki. A nuż zdjęcie wpadnie do jakiegoś pedofila, który dorobi sobie interpretację i będzie się nad nim pałował?;/ Jeszcze gorzej jak ktoś normalny pomyśli podobnie i zaniesie to na policję :)
@Pherun: Złożyłem stosowną reklamację, kontaktowali się ze mną i zaproponowali co zaproponowali. Uznałem to za niesatysfakcjonujące. Ostatnia awaria sieci play w której dostałem 20zł dotyczyła problemu z wysłaniem wiadomości - u mnie odrzucało a adresat był bombardowany smsami ode mnie. Wtedy nie widziałem problemu w kwocie. Tu mamy do czynienia z czymś zupełnie innym. Inna hipotetyczna sytuacja. Wysyłam mms swojego tyłka z dopiskiem pocałuj mnie.. Dostaje to starsza osoba i idzie
art. 23

Dobra osobiste człowieka, jak w szczególności zdrowie, wolność, cześć, swoboda sumienia, nazwisko lub pseudonim, wizerunek, tajemnica korespondencji, nietykalność mieszkania, twórczość naukowa, artystyczna, wynalazcza i racjonalizatorska, pozostają pod ochroną prawa cywilnego niezależnie od ochrony przewidzianej w innych przepisach.