Aktywne Wpisy
ZenujacaDoomerka +215
Baba nigdy na studniówce nie była, na balu gimnazjalnym. stała pod ścianą.
Jak klasa sobie zdjęcia robiła to specjalnie mnie nie zawołali żeby mnie na nich nie było i powiedzieli, że wyszłam.
Jedyna przyjaciółka z którą poszłam mnie zostawiła po 30 min dla innej grupki.
Przez te niby najlepsze lata życia mam traumę aż do grobowej deski a jakiś chuop przyjdzie powie, że ma traumę bo rodzice mu kazali być grzecznym
Już
Jak klasa sobie zdjęcia robiła to specjalnie mnie nie zawołali żeby mnie na nich nie było i powiedzieli, że wyszłam.
Jedyna przyjaciółka z którą poszłam mnie zostawiła po 30 min dla innej grupki.
Przez te niby najlepsze lata życia mam traumę aż do grobowej deski a jakiś chuop przyjdzie powie, że ma traumę bo rodzice mu kazali być grzecznym
Już
pawel_je +72
polecam na tapetę :D
#polska
#polska
#historia #filmy
@Sheckley2: To ty nie wiesz że w średniowieczu każdy miał nałożony właśnie taki szary filtr, to dokładnie tak samo jak w Meksyku każdy ma nałożony ten jasny, żółty filtr (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@Sheckley2: oczywiscie, że było. Barwniki szczególnie intensywne powstały bardzo późno i były drogie. Nie pamietam dokładnie ale chyba tylko czerwień i brązy były dostepne. Niebieski i zielone powstały z jakichś trucizn i ich noszenie bylo zabójcze. Tak czy inaczej na tylko najbogatsi mogli mieć kolorowe ubranie reszta w kolorze gunwa raczej:)