Aktywne Wpisy
TrudnyMinus +4
Rosja jest ogromna, wiadomo że nie są w stanie bronić całych swoich terytoriów - brakuje ludzi. Z drugiej strony, tylko tym co mają w samym Kaliningradzie mogliby 3/4 Polski podbić... ale wykopek jeden z drugim dalej będzie się wyśmiewał, bo największy kraj na świecie nie jest w stanie bronić swojego każdego metra kwadratowego.
#ukraina #wojna
#ukraina #wojna
panzerfucker +153
Od miesiąca śmigam autem z manualną skrzynią i nie mogę ogarnąć pewnej rzeczy. Ilekroć razy redukuę przy rondzie bądź innym skrzyżowaniu do dwójki, to nie mogę zrobić tego tak płynnie jak chciałbym. Przy robieniu prawka wiadomo, zwolniłem spokojnie aż dwójeczka wchodziła elegancko, ale to nie była jazda którą się praktykuje na codzień. Jak to robicie, że przy skrzyżowaniu redukujecie elegancko i nie szarpiecie?
jadę stówką przed rondem zdążę zwolnić do 50tki, redukuje na 2, sciagam powolutku noge ze sprzegla i samochod juz tak ledwo sie toczy ze musze lekko sciagnac noge ze sprzegla i #!$%@? sie dusi, wytlumaczcie jak glupiemu plz
Gwałtowne puszczenie sprzęgła może powodować szarpnięcia jak auto jest mniej wrażliwe. Po prostu nie spiesz się przy zmianach biegów. Płynnie dodawaj gaz i ściągaj nogę w tym czasie z sprzęgła. Równomiernie.
No i zmiana z 50 na 2jke to trochę za dużo. Na 50 często mam 4rke już bo to zależy od auta.