Aktywne Wpisy
_gabriel +34
Żyjemy w czasach, gdzie ku%$#stwo staje się czymś normalnym i pożądanym przez społeczeństwo. W historii świata jeszcze nie było takiej sytuacji, gdzie degeneracja była tak silnie promowana za pomocą mass mediów i pompowane były w to tak potężne pieniądze. W ciągu 10-15 lat normy tak się przesunęły, że prawdziwi, normalni ludzie nie potrafią się odnaleźć w obecnej rzeczywistości i popadają w nałogi oraz depresję.
Ateizm jest dość nowym i powszechnym zjawiskiem, wielokrotnie
Ateizm jest dość nowym i powszechnym zjawiskiem, wielokrotnie
anita-kowalewka +20
Dziś bez długiego wpisu, bo cały dzień byłam, zresztą nadal jestem, poza domem.
Pamiętajmy, że w wyniku zakazu aborcji cierpi nie tylko osoba w ciąży, która jest zmuszana do użyczenia swojego ciała. Cierpią też te dzieci, które zostaną urodzone pod przymusem. Takie dzieci w wielu przypadkach czują, że są niechciane i niekochane.
I nie, nie twierdzę, że ZAWSZE tak jest, że dziecko nie będzie kochane. Ale w wielu przypadkach tak się dzieje. Uważam, że to niepotrzebne cierpienie co najmniej dwóch osób.
Dlatego jeżeli jesteś w niechcianej ciąży, to pamiętaj - nie jesteś sama!
30/31
#aborcja #codziennepowiedzkomus <- tag do czarnolistowania/obserwowania
A koniec końców niechcianymi dziećmi i tak opiekują się kobiety - samotne matki, wychowawczynie w domach dziecka, opiekunki w DPSach, pielegniarki, wolontariuszki.
Dla mnie prymitywne jest odbieranie kobietom praw człowieka i sprowadzanie na świat ludzi nie będąc w stanie zapewnić im godnego życia. ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@CocoJamboolin: Przede wszystkim nie określaj jego tożsamości - to bardzo niedolerancyjne.
Po drugie - no właśnie dlatego trzeba poczekać. :)
"Secundo, dlaczego to płód ma wybierać, czy chciałby siedzieć w czyjejś macicy?"
No na pewno nie on do niej wlazł wbrew kogoś woli (nie licząc gwałtów i innych czynów zabronionych).
Jak uważasz że "moje ciało - moja sprawa", to rozumiem że jesteś za aborcją
@Amishia: To napisz na grafice "usuwanie pasożytów". Co za różnica? :P
@milymirek: Czekam na żart o helikopterze bojowym.
Jak chcesz to czekaj, ale co to niby znaczy trzeba?
Jeśli ktoś nie planował być w ciąży, to owszem, płód znalazł się w macicy wbrew czyjejś woli. A czy sam tam wlazł czy ktoś
primo i secundo xD
Rozbawiles mnie tym
Poczytaj sobie dokładnie ostatnie komentarze. Są w nich argumenty. Bez odbioru
Słyszałem, że to o helikopterze ma profesjonalną lewicową nazwę i nie jest żadnym żartem tylko jednym z poczuć seksualnej bliskości czy czymś takim - ma nazwę jakoś na x - nie pamiętam ale kilka dni temu to czytałem. (PS. To nie jest żart)
Widzę, że naprawdę jesteś w tyle za nauką.
"Jak chcesz to czekaj, ale co to niby znaczy trzeba?"
Niektórzy chcą czekać
@TheOneWhoKnocks: Czytałam Twoje ostatnie komentarze i nie ma tam żadnych dobrych argumentów. Bez odbioru.
A to muszę się postarać, i poszukać.
"Nie mam pojęcia o jakiej tożsamości teraz piszesz, ale ludzki płód we wczesnej ciąży nie jest w stanie niczego czuć, o niczym myśleć, niczego chcieć, ani niczego wybierać Jeśli chciałbyś czekać, aż płód się rozwinie, żeby móc cokolwiek wybierać, to możesz czekać (jeśli jakimś cudem zajdziesz w ciążę, heh), ale wyjaśnij mi, dlaczego niby tak
@milymirek: Nie wiem co to w ogóle za postulat i jaki ma związek z aborcją.
Rozumiem przykład, sęk w tym, że osoba, która zaszła w ciąże nie jest wyraźnie odpowiedzialna za płód i już tłumaczę dlaczego. W podanym przez Ciebie przykładzie z pobiciem swoim czynem wyrządzam krzywdę
W kółko to powtarzasz. Nie wiem, może faktycznie tego nie znasz ale to dziwne, bo to różne lewicowe osoby postulowały.
"i jaki ma związek z aborcją."
No już pisałem, to jest dla ludzi, którzy uznają prawo wyboru tożsamości.
Nie każ mi powtarzać. Rozumiem że nie uznajesz/nie znasz go. Spoko.
"W przypadku zajścia w ciążę nie wyrządzam krzywdy osobie już żyjącej"
Ale nikt