Wpis z mikrobloga

Posiada ktoś ekspres Sage 875? Jak tak to jak się sprawuje i jak kawusia smakuje? Rozglądam się za kolbowym, bo kiedyś byłem baristą w restauracji i bardzo lubiłem robić pyszną kawkę na dobrym ekspresie. Podoba mi się, że ma zintegrowany młynek z regulacją grubości ziarna. No i można go kupić już za 2400-2500zl. No i ładnie się prezentuje. Chyba że poleci ktoś dobry kombajn w cenie do 3k? #kawa #barista #ekspresdokawy #agd
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sailor_73 z tego co widzę to jedyna przewagą to system gotowości w 3s po włączeniu. Na tym zbytnio mi nie zależy, kilkadziesiąt sekund też jest ok. A wizualnie zdecydowanie mi się bardziej podoba 875 bez wyświetlacza. Bardziej klasyczny:). Więc wydaje mi się że nie ma sensu płacic więcej za wyższy model.
  • Odpowiedz
@MirkujeOd2009Roku: młynek w tym zestawie ma skokowa regulacje. Powoduje to ze często nie da się dobrze wstrzelić z mieleniem. I to tutaj tych stopni za dużo nie ma wiec zakres mielenia jest mocno ograniczony. W tej kwocie jesteś w stanie kupić podstawową eurekę mignon, która ma już regulacje bezstopniowa i jest jednym z ciekawszych młynów w tym budżecie. Ewentualnie taniej jest ascaso i1 mini ale z nim się nie polubiłem:
  • Odpowiedz
@MirkujeOd2009Roku: Jeżeli wcześniej pracowałeś na dobrym gastro i młynie to przesiadka na coś domowego i tak będzie dla Ciebie bolesna ;) Ale naprawdę w tej kwocie jesteś w stanie złożyć dobry nowy zestaw młyn + eksrpres który wcale nie zajmie jakoś super dużo miejsca, ewentualnie lepszy używany. Ale to już Twój wybór
  • Odpowiedz
@MirkujeOd2009Roku: Bo są ekspresy gastro które mają wbudowane sensowne młynki, ale niestety tak jak piszesz, kosztują swoje. Ja przez to, że mi się delonghi dedica podobała to kupiłem na start i tylko utopiłem kasę. Szybko poszła dalej bo zaczęło mnie wkurzać jak dużo ograniczeń miała ten sprzęt, o młynku który do niego wziąłem nie wspominając.

To już Twoja decyzja czy bardziej zależy Ci na jakości kawy czy wyglądzie sprzętu użytego
  • Odpowiedz