Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@thirtyseconds: aa, myślałem że może jakiś odkopany po latach sprzęt ;). Druga generacja to jeszcze nie tak źle, z SSD i odpowiednią ilością RAMu dalej jest to całkiem używalne, lubię odmulać tego typu starsze sprzęty i dawać im drugie życie. Plus to pokazuje jak wolno dzisiaj starzeją się kompy :)
  • Odpowiedz
  • 2
@thirtyseconds: no pewnie, ogólnie żałuję że wywaliłem swojego czasu dużo retro sprzętu jak był nic niewarty, w tym monitory, chociaż z CRT to żal mi telewizora rodziców który daliśmy ciotce lata temu. 32" panorama CRT, stan wzorowy, dużo większych już nie było, dzisiaj chętnie bym sobie na takim coś obejrzał :D no ale też ciotka biedna to nie że żałuję jakoś mocno, ale to był pewien znak zmierzchu kineskopów. Z
  • Odpowiedz
  • 1
@thirtyseconds: no ogólnie sygnał cyfrowy, nawet bardziej DVI (z którego można użyć prostą przelotkę do HDMI) bo to był standard monitorowy, HDMI to taki bardziej multimedialny, dlatego parę lat mu zajęło żeby dotrzeć do monitorów jako typowe wyposażenie gdzie w telewizorach był już dawno.
Najbardziej to żałuję płyty z 386 którą odkopałem że 2 lata temu zza garażu, a którą ojciec mi wywalił bo bezmyślnie postawiłem ją obok kosza żeby
  • Odpowiedz