Aktywne Wpisy

baton967 +14
#przegryw jakbym mogl codziennie zasypiać wtulony w babę jakoms to bym chodził jak nakręcony, jeszcze bym prace znalazł i robił nadgodziny, a tak to nie mam siły na nic
w tym na znalezienie baby i weź tu znajdź rozwiązanie jak go nie ma
w tym na znalezienie baby i weź tu znajdź rozwiązanie jak go nie ma

ludi91 +82
#famemma #budda #youtube
Serio ktoś myślał że 20 letni chłopak który wrócił ze zmywaka w UK. Sam rozkręcił tak kanał na YT i z czapy miał takie samochody? A zapomniałem, jakaś furę kupił po powrocie i zaczął ją wypożyczać i zaraz otworzył wypożyczalnie Xd loterię są tylko do zarabiania a akcje charytatywne, żeby normictwo go broniło i chwaliło.
Serio ktoś myślał że 20 letni chłopak który wrócił ze zmywaka w UK. Sam rozkręcił tak kanał na YT i z czapy miał takie samochody? A zapomniałem, jakaś furę kupił po powrocie i zaczął ją wypożyczać i zaraz otworzył wypożyczalnie Xd loterię są tylko do zarabiania a akcje charytatywne, żeby normictwo go broniło i chwaliło.

Udało się komuś?
Jeśli tak to jakieś rady jak to zrobić?
Ja jeszcze jestem na etapie przed wyslaniem rakiety w tym save. Dawno już nie grałem.
I w niedzielę już doszedłem do takiego stanu ze chciałem zająć sie produkcją złotych fiolek ale poszedłem spać.
To miała byc prosta i przyjemna robota.
Wczoraj usiadłem na chwile i nagle elektrownie na wegiel przestały działać mimo że mialy wegiel i kasacze z trzech stron atakować.
I tak się zastanawiam czy da rade
Co do robaków - odpowiednia obrona z działek laserowych z każdej strony i przestają być problemem.
Można też zamiast tego (lub ponad to) na zapas rozwalać gniazda znajdujące się w zasięgu zanieczyszczenia - jak masz dobrze wyposażony personal roboport, to sama przyjemność.
Chodzi mi tylko o to czy można tak ustawić proces żeby potem już samo działało.
Że jak coś ustawie to już na zawsze.
Bo u mnie zawsze coś sie pieprzy.
Ale często ustawiać działka?
Bo ja mam tak żeby dwa po lewej i dwa po prawej pomagaly temu środkowemu do tego mur z dwóch rzędów a i tak mam problem(╯︵╰,)
@Sl_w_k_1: No tak, a co się ma spierdzielić. Tylko trzeba od początku mieć przeliczone ile czego będziesz potrzebować. Wtedy po zbudowaniu trzeba już tylko zaspokoić zapotrzebowanie na surowce.
Bierzesz sobie np taki kalkulator: https://kirkmcdonald.github.io/calc.html albo jakiś mod w samym Factorio działający podobnie, i na początku określasz jak dużą chcesz mieć bazę (np. ile SPM, albo jak
Mam kilometry muru x2 lub x3 i mimo działek robale sie przegryzają.
No i tera mam sajgon.
No i istotny jest też fakt, że skupiska działek (np. moje forty) są skuteczniejsze niż równomiernie rozłożona linia działek (np. działko co parę pól).