Wpis z mikrobloga

Cześć, możecie polecić jakiś kurs/quick start do Pythona dla programisty z doświadczeniem (w tym komercyjnym) w innych językach (c, c++, c#, javascript). Mam na myśli kurs, który oszczędzi mi tłumaczenia czym jest pętla, a jedynie wskaże niuanse języka, składnię itd.
Tak, dokumentacja też będzie używana.

#python #programowanie #programista15k
  • 9
@wwilkowski: Ogólnie mam wykupiony ten kurs. Od razu mówię, że nie zrobiłem jeszcze tego kursu, ale przerobiłem go już częściowo + korzystałem też z innych kursów od tej osoby i wydają się być rzetelne. Jeżeli nie jesteś begginerem to możesz sobie na spokojnie zacząć od poziomu intermediate. Materiału jest dużo, a cena nie jest wysoka, o ile się nie mylę, to masz miesiąc na zwrot jeśli ci się nie spodoba.
@wwilkowski: Sugeruje zebyś pominął tutoriale czy kursy. Najprościej i najefektywniej klasycznie -> wymyslasz sobie jakis bardziej zlozone narzedzie (albo przepisujesz jakieś istniejace) i piszesz je w pythone. Jak nadepniesz na problem to zajrzysz do doków czy na SO. Na starcie jedynie moze warto list comprehension zobaczyc zeby petlami nie krecic niepytonsko (+ sugeruje tez type hinting) i w drogę.