Aktywne Wpisy
OlaKordasOfficial +141
Drogie mirki, 25 lat temu, jak byłem w podstawówce, to kochałem się w takiej Paulinie. Jej rodzice w trzeciej klasie się przeprowadzili, zanim wyjechali opowiedziałem jej o moich uczuciach, że będę za nią tęsknił. Dała mi w prezencie wielokolorową kredkę. Dalej ją mam. Czasami sobie myślę co u niej. Dajcie plusa wielokolorowej kredce.
#piwowarstwo
Komentarz usunięty przez autora
kraniki, wężyki i tym podobne do weryfikacji. ja używam do dezynfekcji sprzętów parownicy z lidla za 80 zyla i sprawdza się zarypiście.
piwu nic się nie stanie przez leżenie miesiąc w fermentorze.
na spokojnie nie zniechęcaj się, rób kolejne, zdezynfekuj swoją metodą która jest OK - działasz jak należy.
Kup normalnie kilogram NaOH na allegro i myj nim fermentor przed zalaniem brzeczką na fermentację. Dajesz łyżkę stołową wodorotlenku do fermentora, wlewasz dwa litry ciepłej wody i wytrząsasz minutę z zamkniętą pokrywą. Możesz też przez kranik spuścić. Potem płuczesz obficie zimną wodą z kranu i odkażasz normalnie oxi, starsanem, itp. Pamiętaj