Wpis z mikrobloga

Skończyłem z młodym (10 lat) czytać Pottera. Co teraz warto aby mu się podobało? Władca Pierścieni chyba jeszcze za wcześnie, podobnie Wiedźmin poczekałbym ze 2-3 lata. Hobbita mamy za sobą. Co warto? Najlepiej fantastyka, może być też coś kosmicznego itd.

#harrypotter #ksiazki
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krabowski: jest taka seria, dość szmirowata, ale jako dzieciak lubiłem. Pierwsza książka nazywa się chyba wojny duszków. Możesz się za tym rozejrzeć, a w sumie to mogę Ci ją odsprzedać jak chcesz, mam 4 z tej serii chyba w twardej oprawie.

Ale tak pomijając ofertę handlową xD to bardzo fajnie mi się to czytało w podstawówce wczesnej
  • Odpowiedz
@Cephalopoda_Ammonoidea:

jeśli lubi Tolkiena to koniecznie " dzieci Hurina " - nieco cięższe od Hobbita, ale jak na Tolkiena, to i tak lekkie. Dość krótka, ale rewelacyjna książka.

Mój ojciec stwierdził, że "Dzieci Hurina" to tak depresyjny tytuł, że po lekturze nic tylko iść się powiesić, a Ty to polecasz 10-latkowi xD
  • Odpowiedz
@kubor_: O@Krabowski: eragon na pewno super, moze do tego seria dragonlance, a z niefantastyki moze jakies winnetou, tomek w...., seria niefortunnych zdarzeń,
  • Odpowiedz
@Krabowski: Co do Władcy to może niechaj sam zadecyduje. Niebieski mój dorwał się do Trylogii jak miał 7 lat.
Polecam „Gra Endera” i w sumie cały cykl Orsona Scotta Carda - bardzo ciekawe sci-fi. Może zainteresuje go także „Trylogia Mrocznego Elfa” R. A. Salvatore- chociaż to dosyć „egzotyczne” xD
  • Odpowiedz