Wpis z mikrobloga

#darksouls

Pytanie. Mam 29 lvl. Wyczytałem, że mogę wywernie odciąć ogon. Kupiłem więc łuk i strzały. Idę sobie zadowolony na most. Ubijam dwóch pierwszych mobów, chce wejść pod most. Nadlatajuje, zieje ogniem, trafia mnie. Tracę połowę hp ale udaje mi się zejść w dół. Nie uderzam, nie robię nic. Jestem pod mostem i nie ma wywerny. Nie zabiłem jej, dostałem 10k dusz. Nie wiem co teraz zrobić bo chciałem miecz. Sama mogła się jakoś zabić?
  • 16
@atraxx: jeśli faktycznie zainkasowałeś 10k dusz to musiała zginąć, być może jakiś glitch ¯\_(ツ)_/¯
jak bardzo Ci zależy na mieczu i jesteś dopiero w tym miejscu w grze, to może po prostu lepiej zacząć grę od nowa, zrobić nową postać i dojść tam w 15min ( ͡° ͜ʖ ͡°) inaczej dopiero w NG+ będziesz mieć okazje zdobyć ten miecz, ale wtedy będzie Ci już nieprzydatny
@FormalinK: @atraxx: do mid game jest świetny, w NG+ średnio się przyda, ale ogólnie jest jeszcze opcja mniej popularna, żeby zdobyć dobry miecz na początku gry - gravelord sword, większy dmg, podobne animacje, nawet nie trzeba walczyć, ani stać pod mostem pół godziny strzelając w ogon ( ͡° ͜ʖ ͡°) wystarczy zraszować katakumby i wstąpić do przymierza Nito, żeby go dostać, wymagane 24 str i 13
@atraxx: tu masz droę, od pocztku filmu do mniej więcej 3minuty, wskakujsz do trumny, budzisz się u Nito na kwadracie, wstępujesz do przymeirza i masz darmowy miecz.... tylko droga do niego nie jest łatwa, od firelink shrine idź cmenatrzem w doł i przez katakumby, powodzenia
tarkaz - @atraxx: tu masz droę, od pocztku filmu do mniej więcej 3minuty, wskakujsz d...
@tarkaz: @atraxx: po co jakiś miecz umarlaka w futerku, dawaj od razu halabardę czarnego rycerza w ogrodzie darkroot, nie ma potężniejszej broni ( ͡° ͜ʖ ͡°) (no może poza dużym smoczym mieczem, ale ten jest w #!$%@? ciężki i wolny)
@motorade: po pierwsze, to halabarda, a nie miecz ( ͡° ͜ʖ ͡°) po drugie, wymaga większych statów, a daje mniejszy dmg, no i po trzecie czy tam któreś, trzeba ubić ciężkiego przeciwnika, żeby dropnęła i jest na to tylko 20% szans
@tarkaz: w ogrodzie jest halabarda, czarny rycerz przy tarczy ze wzorem trawy, miecz jest później. Ja tam poszedłem po anal rodeo i od tamtej chwili gra stała się zajebista. Niby tylko 20%, ale jak się zje 4 człowieczeństwa, to jest prawie pewniakiem.
@motorade: no ok, ale sam mówisz, że byleś już po anor londo jak ją zdobyłeś, a tu jest rozkmina typu jaka dobra broń na early game, wszyscy idą po drake sworda jeszcze przed gargulcami, a ja sugerowałem darmowy gravelord sword, opcja znana głownie prosom ( ͡° ͜ʖ ͡°) ta halabarda to nie dla postaci z early game, tym bardziej jak ktoś nie jest weteranem soulsów
@tarkaz: Zdaję sobie sprawę, że OP ma niski level, dodałem celowo Lennyego, żeby nie brać mojej wypowiedzi do końca na serio. Ja nie miałem pojęcia o tym mieczu dopóki nie natrafiłem na film o trofce "honor rycerza", gdzie pokazano jak ten miecz zdobyć. Drake sword nadaje się do dojścia do Queelag i może ubicia golema, w rodeo i później jest bezużytczny ale i tak wolę stać jakieś 10-15 minut i #!$%@?ć
@tarkaz @motorade Wg mojego stylu walki najbardziej chyba przypasuje mi halabarda i miecz czarnego rycerza. Gra jest zajebista, ale żeby móc z niej korzystać to jednak trzeba poczytać poradniki. Zagram w nią raz. Po jednym razie omija się dużo rzeczy. A tym bardziej jeśli chodzi o modyfikacje bronii. Mam claymore, czytam, że zajebista broń, ale wg statystyk początkowych jest kiepska. Dopiero po ulepszeniu robi robotę. I tak jest z większością rzeczy. A
@atraxx Pozostaje mi życzyć powodzenia, pamiętaj by wychwalać słońce ☀️.
Ja się od od Ds2 odbiłem, a nie kupię specjalnie PlayStation dla BB bo demons souls są dla mnie archaiczne pomimo pięknej oprawy remasteru.