Wpis z mikrobloga

@Gaku745: Ma mylne spojrzenie na rzeczywistość. Nic nie zapiekło, dla mnie najważniejsze jest to że sam wiem ile mam miesięcznie przychodu. Śmieszne jest tylko to że ktoś musi zakrzywiać rzeczywistość by jego nie legła w gruzach.

@Wink: Nie tylko tutaj( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Tostownica: Ale tutaj jest już totalny ściek, gdzie dzieci obrzucają się tekstami "ty mniej zarabiasz", "nie, bo ty!".
A prawda jest taka, że w niektórych rejonach tego #!$%@?łego kraju ciężko dostać jakąkolwiek pracę nawet za minimalną xD
@JAI2L9LAD:

Widzę na wykopie elita ekonomistów zarabiająca mniej niż średnia krajowa nadal debatuje jak to podatki okradają bogatych i są niesprawiedliwe XD

Co to niby ma być za argument? Jaki to ma związek? Sam jestem za podatkiem progresywnym, ale rozumiem, że ktoś może uważać płacenie przez jedną osobę 50% podatku a drugą 30% za nieuczciwe.
@Qlien: @JAI2L9LAD: Inna sprawa że takie osoby nie zdają sobie sprawy że tak na prawdę nie chciałyby żyć w kraju w którym podatki są niskie, albo żadne i nie bez powodu największy standard życia i bezpieczeństwa zapewniają kraje z wysokimi wpływami do budżetu z podatków.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@JAI2L9LAD:

zarabiająca mniej niż średnia krajowa nadal debatuje jak to podatki okradają bogatych i są niesprawiedliwe

Ale czemu używasz takich głupich argumentów?
Jakby zarabiali więcej niż średnia krajowa, albo nawet znacznie więcej to by też powiedzieli, że

podatki okradają bogatych i są niesprawiedliwe

I wtedy byś powiedział A TO PRZEPRASZAM MACIE RACJE? XD Twoja wypowiedź to typowy pusty gimboantykapitalizm
@JAI2L9LAD: to jest całkiem śmieszne, że większość tych ludzi jest przeciwko systemowi podatkowemu, z którego by skorzystali ( ͡° ͜ʖ ͡°)

meanwhile na wykopie wiwat regresywny system podatkowy, wiwat kapitalizm