Wpis z mikrobloga

@Gavilar: masowe protesty w Polsce były tylko wtedy jak władza ośmieliła się na podwyżki cen mięsa albo cukru. Większość współobywateli miała w głębokim poważaniu sytuację w kraju albo wolała się nie wychylać.
  • Odpowiedz
spróbował byś amerykanom odebrać wolność to byś zobaczył

@czokobons: No gówno bym zobaczył, Snowden pokazał wszystkim jak wygląda ta "wolność" i nic XD "A niech szpiegujo, ja nie mam nic do ukrycia". Potem - o, kupię sobie Alexę na wiecznym nasłuchu tego co mówi się w domu. NSA? Co to?

Po prostu beka z was jak wy idealizujecie obce narody.
  • Odpowiedz
@Gavilar: W szkole to tak uczyli o obalaniu komunizmu, że człowiek miał wrażenie iż strajkowali dosłownie wszyscy, a ci co nie strajkowali należeli do partii. Nikt nie mówił o tym, że było sporo ludzi, którzy albo mieli protesty w dupie, albo dobrze im było w komunie i nie mieli potrzeby zmiany ( ͡° ʖ̯ ͡°) Dokładnie to samo jest teraz.
  • Odpowiedz
Najbardziej to mi się wydaje ze wsie tęsknią za komuna jeszcze jakby pgry wróciły to ło panie

@Apocotokomu: Rząd ogarniał wszystko, nie trzeba było myśleć tylko "łuczciwo pracom robić na życie". Każdy miał gówno, ale byli razem w tym gównie.
O taki fajny dokumencik odkopałem o PGR:
Gavilar - > Najbardziej to mi się wydaje ze wsie tęsknią za komuna jeszcze jakby pgry...
  • Odpowiedz
nie uczyli cię o 21 postulatach Solidarności? Tam właśnie są hasła o chlebie do michy.

@MaszynaTrurla: W odniesieniu do samej szkoły, to w liceum na pewno nie. W gimnazjum był materiał z PRL, ale ręki sobie uciąć nie dam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Gavilar: komuchy u władzy wmawiają robakom, ze to dobrze być robakiem. duża cześć robaków broni komuchow przy korycie bo czasem ci rzuca w nich jakimś gownem i robak może sobie podjeść ciepłego.
Dopoki bydło, dla którego 12k rocznie robi różnice, ma prawo głosu to w tym kraju dobrze nie będzie.
  • Odpowiedz
Mam wrażenie że Polacy nigdy nie chcieli upadku komuny.

@Gavilar: jak prześledzić wszystkie te solidarnościowe bunty to wychodzi oczywistość że chodziło o kasę i kiełbasę których komuna z racji niewydolnego systemu nie była w stanie dostarczyć. W tzw wydarzeniach świdnickich poszło o wzrost ceny kotleta na stołówce. Gdyby komuna nie była utopijnym systemem gospodarczym to by trwała po dziś dzień :).
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
z reszta sama solidarność chciała socjalizmu ale z wpływem na decyzję, nikt nie chciał wolnego rynku bo by się posypały ich przywileje robotnicze
  • Odpowiedz
Dać Polakom dach nad głową, chleba do michy i żeby Pan nie bił po łbie i nic więcej im nie trzeba.

@Gavilar: Żeby Pan nie bił? Zbytek łaski dla p0laka. Niech nawet bije, tylko nie za mocno i nie za często, p0lak wytrzyma bo w sumie to trochę to lubi. A jak w nagrodę za wybite zęby da stówkę, to nawet warto było dostać po ryju.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Apocotokomu: słuchając opowieści dziadków to sie zgodzę. Oni nie mieli problemów "miastowych", glodu nie było bo kazdy hodował wszystko swoje, praca była, komunikacja publiczna na poziomie 1000 razy lepszym niz obecnie
  • Odpowiedz
Żeby Pan nie bił? Zbytek łaski dla p0laka. Niech nawet bije, tylko nie za mocno i nie za często, p0lak wytrzyma bo w sumie to trochę to lubi. A jak w nagrodę za wybite zęby da stówkę, to nawet warto było dostać po ryju.

@Khaine: i ważne żeby pan był swój. Polakom w komunie nie podobalo sie że to byla ruska i antykatolicka.
  • Odpowiedz