Wpis z mikrobloga

#kuchniamg78

Cześć! Dziś zapraszam Was i proszę o wykopanie BRUSCHETTA z pomidorami i bazylią szybki przepis na włoskie antipasto

Przepis jest mega prosty i oczywiście w powiązanych jest w wersji pisanej. Bardzo lubię bruschettę i mam nadzieję, że Ci z Was, którzy jej nie znali też ją polubią :D

Tak jak ostatnio zachęcam do tego aby chwalić się tym na mirko jak przygotujecie coś ode mnie oznaczając mnie oraz tag #kuchniamg78

Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
MG78

_____________________________________

#kuchniamg78 - mój tag do obserwowania lub czarnolistowania

Wołam osoby, które wyraziły chęć wołania. Jeśli chcesz być dołączony do listy zaplusuj odpowiedni komentarz poniżej.
Jeśli Cię zawołałem, a nie chcesz być wołany zaplusuj inny komentarz.
MG78 - #kuchniamg78

Cześć! Dziś zapraszam Was i proszę o wykopanie BRUSCHETTA z po...

źródło: comment_1613207339D7P1qTo3olGmkirADeWeQT.jpg

Pobierz

Jadłeś kiedyś bruschettę?

  • TAK 65.8% (1039)
  • NIE ale chcę spróbowac 23.5% (372)
  • Nie i nie zamierzam 10.7% (169)

Oddanych głosów: 1580

  • 89
  • Odpowiedz
@boso_przez_wykop: No latem na pewno zwiększam częstotliwość bo mam dostęp do fajnych pomidorów z własnych upraw a i w sklepach idzie łatwo kupić. W zimie niestety trzeba się nakombinować, ale są też pomidory które są całkiem przyzwoite i fajnie sobie czasem urozmaicić dietę o nie. Ale generalnie się zgadzam z tobą, że na lato najlepiej ;d
  • Odpowiedz
@MG78: Hej mam pytanie. Na początku dodam, że mam dwie lewe ręce jeżeli chodzi o gotowanie. :) Ostatnio robiłem onion rings z twojego przepisu i wyszły bardzo tłuste, po usmażeniu panierka była nasiąknięta olejem. Co zrobiłem nie tak? Za niska temperatura oleju? Usmażone były dobrze.
  • Odpowiedz
@SZLUGi: To by według mnie kompletnie zepsuło idę tej przystawki. Ona jest prosta i ma być łatwa i szybka w przygotowaniu. Tak jak wspominałem dobra do wykorzystania np. wczorajszego pieczywa.

Nigdy nie piekłem specjalnie pieczywa pod bruschettę i raczej nigdy nie zamierzam :D
  • Odpowiedz