Wpis z mikrobloga

Miruny z #krakow

Rozglądam się na internetem do nowego mieszkania. Potrzebuję prędkości ok 500-600 mbit, upload jak największy, ale generalnie jest to ok 50-60mbit. Dodatkowo potrzebuję otwartych portów, zarówno niskich (głównie 1433 do bazy Azurowej) jak i wysokich ok 6-8k. Mile widziany router w ofercie, który nie jest ostatnim złomem. No i jak najstabilniejszy, bo internet jest jednym z głównych narzędzi do pracy.

Swój research robiłem, ale mirków i mirabelek spytać się nie zaszkodzi.

#upc #ists #toya #orange #netia
  • 8
  • Odpowiedz
@rzuf22: ehh ja to zawsze patrzę ile za neta 500 mb i bierze najtańsza ofertę:) myślę, bo się nie znam to się wypowiem, że Tobi może być potrzebna inna umowa, nie konsumencka a na firmę, tam może będziesz mógł wiwxej parametrów dopasować?
Miałem Netię UPC i toya najlepsze było dla mnie UPC- mało awarii itolp
  • Odpowiedz
Rozglądam się na internetem do nowego mieszkania.

@rzuf22: Kraków to dość szerokie pojęcie jeżeli chodzi o dostęp do internetu i jego jakość
  • Odpowiedz
@rzuf22: @roqitt: Dokladnie dostepnosc firm przeciez zmienia sie w zaleznosci od dzielnic czy budynkow, zaden operator nie pokryl calego Krakowa. Sprawdz kogo masz dostepnego. Z drugiej strony chcesz wysoki upload no to raczej swiatlowody niz kablowka.
  • Odpowiedz
oznaczyłem w tagach dostępnych operatorów obecnie. Osiedle jest nowe, więc tyle jest dostepnych póki co.

@rzuf22: ale jakość może się też różnić w zależności od lokalizacji. Np. u mnie w okolicy UPC przez 2 miesiące miało problemy i nie potrafiło znaleźć przyczyny zakłóceń sygnału / awarii. Teraz już znowu jest ok ale w różnych miejscach może być różna infrastruktura.
  • Odpowiedz