Aktywne Wpisy

Qersoui +324
Chciałbym wierzyć, że ta afera będzie gamechangerem i podejście Polaków do bogatych się zmieni, że wzrośnie świadomość klasowa i przedsiębiorcy stracą status bożków. Ale znając życie sprawa przycichnie i za miesiąc ludzie zarabiający minimalną dalej będą kłaść się rejtanem przed opodatkowaniem bogatych,
#kpo #antykapitalizm #januszebiznesu #januszex #kolchoz
#kpo #antykapitalizm #januszebiznesu #januszex #kolchoz

Chlebek_Pyszny +162
Jestem zdziwiony, dosłownie pierwszy raz w życiu rodzice, którzy są strasznie pro PO n----------a na Tuska, że niczym nie różni się od Kaczora xDDD Przecież ta afera wręcz r---------i koalicję jak i całe PO jak tak dalej pójdzie xDD
#kpo
#kpo

1) waveform RGB (wszystkie kanały razem na jednym wykresie)
2) waveform Y oraz wektoroskop UV
3) parada RGB
4) parada YUV
5) histogramYUV
6) fałszywe kolory z systemem strefowym Adamsa (każdy kolor to 1EV różnicy, kolory umowne, od zimnych po ciepłe)
To nie są znane i udokumentowane funkcjonalności CHDK, sam to zaprogramowałem. Swoją drogą jestem ciekaw które profesjonalne kamery filmowe albo lustrzanki to wszystko (no może nie wszystko) ale mają?
PS. Odradzam takie zabawy i własnoręczną rozbudowę CHDK, chyba że ktoś ma duże doświadczenie w C i nie zależy mu za bardzo na aparacie. Wiele razy przy błędach które popełniłem aparat po prostu zdechł, z wysuniętym obiektywem, na szczęście wszystko wróciło do normy uruchamiając aparat ponownie.
#fotografia #canon #programowanie #programista15k #chwalesie
źródło: comment_1612881395UBwthNYB4Ki2VNjJS3NVdI.jpg
Pobierzźródło: comment_1612882218ZsatpTXMsWLtF1CuuTFruM.jpg
PobierzWidzisz innym odradzasz a sam się bawisz ( ͡º ͜ʖ͡º)
Do starych eosów i kompaktów Canona to programy dedykowane były nawet z bajerami. Timelapsy tak pstrykałem np.
@guzi: odradza, bo zna ryzyko. Sam się bawi, bo to ryzyko akceptuje.
https://github.com/dariuszrorat/CHDK/tree/master
Zmiany są głównie w core/autoiso.c, core/gui.c, core/conf.c oraz modules/histogram.c i modules/zebra.c. Rekompilacja przy użyciu GCC:
https://chdk.fandom.com/wiki/Compiling_CHDK_under_Windows
To