Wpis z mikrobloga

• 589
Znalazłam właśnie u Mamy zdjęcie Taty z wojska z tą dedykacją.
Wzrusza mnie to mocno, bo Tata umarł nagle w 2011, ale wtedy od wielu lat już nie byli ze sobą i mieli innych partnerów.
Mama nie lubiła jak jeździłam do Taty i wydawało się, że nic do niego nie czuje. A jednak trzymała dalej te zdjęcie przy łóżku.
Lililijka - Znalazłam właśnie u Mamy zdjęcie Taty z wojska z tą dedykacją.
Wzrusza mn...

źródło: comment_1612663349rY7UnWiEokxgrLPavqCASR.jpg

Pobierz
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kiedyś miłość, to była miłość. Dziś to czyste układy.

wszystko kręci się wokół pieniędzy.

@PrzybyszZkosmosu: no chyba właśnie teraz o wiele częściej związki są zawierane przez ludzi którzy czują że tego chcą a nie z przymusu rodziny.

I też nie ma kast ani stanów, przynajmniej oficjalnych które uniemożliwiałby by żeby bogacz ożenił się z biedaczką. A kiedyś małżeństwa w ogromnej większości były aranżowane.
  • Odpowiedz
I też nie ma kast ani stanów, przynajmniej oficjalnych które uniemożliwiałby by żeby bogacz ożenił się z biedaczką. A kiedyś małżeństwa w ogromnej większości były aranżowane.

@ShineLow: Małżeństwa zawsze były interesem dwóch stron, tylko kiedyś rodzina chciała na tym zyskać. Stąd tyle nieszczęśliwych małżeństw, które trwały tylko z uwagi na ostracyzm społeczny, po problemy z kościołem, a kończąc na dziecku, które i tak nic nie znaczyło.

Bogacz wychodzący za biegaczkę
  • Odpowiedz
  • 63
@Lililijka taka piękna sprawa, a wykopki zasraly komentarze jakaś zbędna dyskusja...
Piękna pamiątka! Dla mamy a potem dla ciebie po tacie :) To pewnie była taka pierwsza, wielką miłość? Może im gdzieś później nie wyszło ale na pewno mieli właśnie dużo "ich dni" pełnych uczucia i czułości :)
Piękna pamiątka :)
  • Odpowiedz