Aktywne Wpisy

Zepsutetagi +19
źródło: temp_file3420756527053372755
Pobierz
wfyokyga +15
Miałem dodać muzga, tylko niestety to nie jest jak zdjęcie RTG, że jest jedno i gitara. Jeszcze otwierane programem co był na płycie, zrobiłem tylko 2 skriny.
źródło: temp_file2285537540422940030
Pobierz

Może się nie znam ale wytwarzanie oprogramowania w jednym i drugim języku to kompletnie inne rzeczy. A na rozmowie technicznej można się spodziewać C z klasami. Czemu tak wiele ofert jasno nie określa czego wymagają ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#programowanie #jezykc #cpp
@maad: albo czystego C, zawsze tak jest. Później się okazuje, że używają max C++11 a to oznacza, że mamy doczynienia z chamską utrzymaniówką.
Dla przykładu właśnie się przesiadłem do nowej firmy i też miałem w wymaganiach C/C++ w embedded ale po stacku technologicznym było widać że to C.
Inna sprawa że będę się teraz uczył nowoczesnego C++ bo wyszło że będzie się trzeba zintegrować z jedną libką ale to bo sam chcę i nikt mnie nie zmusza.
Poza tym, na przykład w #embedded, niektóre kompilatory po prostu nie wspierają nowszych standardów (szczególnie dla starszych lub bardziej egzotycznych architektur). To znaczy, że jeśli chciałbym użyć C++20, to albo musiałbym kupić albo nowszy kompilator, albo droższy
@groman43: nie, ale to pociąga za sobą fakt, że zespołowi się nie chce zrobić aktualizacji do nowszej wersji. Jak zespołowi się nie chce, to kod raczej będzie słaby, więc jak dla mnie takie uproszczenie stary standard == słaby kod dość mocno się sprawdza
Instniejący kod ma wiele zalet - przede wszystkim działa, został zweryfikowany na milion różnych sposobów, wszystkie możliwe corner casy zostały już znalezione, wszyscy wiedzą jak działa. Mam z tego wszystkiego rezygnować tylko dlatego,
@Saly: Chyba nie widziałeś dużych projektów ( ͡° ͜ʖ ͡°) Poza tym, nadal uważam, że koszty takiej operacji przewyższają znacznie korzyści.
Edit: Poza tym, chyba zapominiasz o jednej bardzo ważnej rzeczy - wykorzystanie najnowszej wersji standardu nie gwarantuje automatycznie, że kod będzie czytelniejszy. Nieczytelny kod można napisać zarówno w C++98 jak i C++20.