Wpis z mikrobloga

Taka teoria, myślę sobie że wczoraj specjalnie grubas wywindował cenę tak wysoko, żeby ludzie wykupywali na potęgę i się wystrzelali. Dzisiaj specjalnie obcięli zasięgi jak mogli (revolut np.) i cena spadła do bardzo niskich poziomów. Morale spadły. Strasznie ciekawe co będzie jutro ( ͡º ͜ʖ͡º). Fajna manipulacja grubasa btw. Szapo ba
#gielda #gme
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pavelo: Skoro grubas może sobie dowolnie podnieść i obniżyć cenę, to czemu jej nie obniży do 3$ (jak w rozumieniu wszystkich tutaj byłoby mu najlepiej) i sprzedać te shorty?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@enten: tzn po pierwsze, to nie sprzedać shorty, tylko kupić akcje i oddać, żeby shorty zamknąć. Po drugie to musi mieć od kogo kupić, a ludzie mimo spadku ceny (które są głównie manipulacją) dalej akcje holdują
  • Odpowiedz
@ThaFog: @pavelo: No dobrze, ja to rozumiem. Chodziło mi o to - że skoro grubas może manipulować sobie ceną, to dlaczego nie ustawi jej tak jak byłoby mu wygodnie, by te akcje skupić? A może już mu jest wygodnie?
  • Odpowiedz
@enten: ale ludzie nie sprzedają ( ͡° ͜ʖ ͡°) dokupują i trzymają dlatego nazywają się małpy bo to irracjonalne. My małpy musiec chcieć sprzedać banana. Ceny manipulują Fundy które robią transakcje między sobą i tak to wygląda. Manipulacją wykresem
  • Odpowiedz
@pavelo: No jak widać niektórzy sprzedają. I wciąż, skoro fundy mogą ustawiać cenę handlując między sobą dlaczego nie zbiją jej jeszcze bardziej?
  • Odpowiedz