Aktywne Wpisy
maikeleleq +587
Miałem się pochwalić wczoraj ale no zapomniałem, więc robię to dzisiaj ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wiadomo że nie jest to #programista15k ale no 5k brutto już jakoś tam cieszy, tym bardziej że lubię swoją pracę mimo że czasami jest serio ciężko #pracbaza #chwalesie
jmuhha +87
Marcowy poranek, wracasz z rezurekcji okadzony kadzidłem, wchodzisz do domu i widzisz jak twoja żona lekarka przecina spód do wielkanocnej majonezowej babki. Oboje jesteście dla siebie pierwszymi. Ufacie sobie i czujecie się dla siebie stworzeni. W tle czuć unoszący się zapach gotowanej białej kiełbasy a z głośników kina domowego wybrzmiewa ciche Alleluja.
Za godzinę będą tu już goście, a podczas śniadania powiecie im, że wasza dwójka za 6 miesięcy będzie już trójką.
Za godzinę będą tu już goście, a podczas śniadania powiecie im, że wasza dwójka za 6 miesięcy będzie już trójką.
#cultowe (398/1000) <- zaległe z wczoraj
Tool - Schism z płyty Lateralus (2001)
Nie trzeba zbędnych słów, to ograniczę się do minimum:
genialny riff na basie w intro/zwrotce, genialne uspokojenie od 4 minuty z tymi slajdami i echem, genialny fragment w outro (od 7min) - szczególnie jak się ma naście lat i widzi klip pierwszy raz, na 14-calowycm telewizorku po ciemku 20 lat temu :D
-------
#cultowe - tag do śledzenia lub czarnolistowania przez tych którzy followują moją osobę z innych powodów niż muzyka.
Przez tysiąc dni postuję rzeczy których słuchałem przez ostatnie 20 lat (jeden numer dziennie, od 01/01/2020 do 26/09/2022). Szerokopojęty rock, metal, punk i pochodne. Niektóre były hiciorami, innych wolałem sobie nigdy nie przypomnieć. Kolejność wstępnej listy zrandomizowałem i nie jest mi znana. Odkrywam dzień po dniu.
Ale czy jest drugi singiel, ktory powtorzyl sukces Schizm?
@Toszeron: nie wydaje mnie się, ten numer trochę wdarł się do mainstreamu :)
@cult_of_luna: mi się wydawało, że Parabola, ale chyba tylko przez to, że Lustmord te 2 zrobił ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) Bo teraz sprawdziłem na laście i widzę spory rozdźwięk
@cult_of_luna: Ależ oni pięknie nas przeprowadzili do 21 wieku
@cult_of_luna: tak było, ja pamiętam, że miałem jakąś anginę czy cuś kiedy pierwszy raz widziałem ten klip, postawiło mnie to na nogi xD
Komentarz usunięty przez autora