Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Mam pytanie do posiadaczy panelu prysznicowego z hydromasażem itp.
Czy termostat pozwala na idealną kontrolę nad temperatura czy w rzeczywistości średnio to działa?
Czy elektroniczne sterowanie jest lepsze gorsze od takiego z gałką przy której jest skala?
Na co zwracać uwagę przy zakupie?
#remontujzwykopem #prysznic #hydraulika
  • 7
@jestem_legenda: Ja bym kupował prosty ale bardzo dobrej jakiści i dobrej firmy. To nie jest przyjemna rzecz do wymiany. Jeszcze zależy jaką masz wodę i na co będzie narażony. Ja mam zwykły z gałką i jak już złapie temperaturę to dokładnie trzyma temperaturę.
@jestem_legenda: Manualne jest dobre. O ile zawsze w rurach masz stałą temperaturę.
Jak mi się za mocno nagrzeje w instalacji woda (około 80*C) to pod prysznicem mam połowę w zimnej wodzie i leci dalej gorąca.

Nie oszczędzaj na panelu, ja po 8latach dopiero wymieniłem głowice główną, bo puszczała wodę, gdy była zakręcona.
Mam pytanie do posiadaczy panelu prysznicowego z hydromasażem itp.

@jestem_legenda: jestem posiadaczem panelu prysznicowego z hydromasażem, już ładnych kilka lat. Funkcji hydromasażu użyłem dwa razy: raz na samym początku i raz przez przypadek. Moja żona podobnie. Moje dzieci może kilka razy się przy kąpieli tym bawiły. Generalnie, z perspektywy oceniam to jako zakup całkowicie niepotrzebny. Dobra deszczownica, obok słuchawka, tyle naprawdę wystarczy. I z tego, co nie raz czytałem, nie jest
@jestem_legenda: wybacz, nie pamiętam już, ale to nie była żadna z wiodących marek, raczej jakiś wynalazek, kupiony bo "był ładny" (zakupy sprzętu AGD z żoną - temat rzeka). Jako panel jest ok, działa od długich lat bez zarzutu, jedynie samą tarczę deszczownicy niedawno zmieniałem, bo stara zarosła kamieniem, ale tak jak pisałem: funkcja hydromasażu w przypadku natrysku wydaje mi się absolutnie bezużyteczna. Może zanim kupisz, wproś się do kogoś, gdzie taki
Jestem posiadaczem panelu prysznicowego z hydromasażem, już ładnych kilka lat. Funkcji hydromasażu użyłem dwa razy

@Jarek_P: ja może z trzy, woda bryzga wszędzie, wszystko mokre. Mam kabinę murowaną w literę U, ale na bocznej ścianie panel.

Z biegiem czasu to już bym tego więcej nie kupił, bo nie używam.

Firmy nie pamiętam, dokumentacje dawno wyrzuciłem.