Wpis z mikrobloga

Rekruterzy patrzą co masz w repo

@gelu100: xD myślisz że komuś sie chce oglądać te juniorskie gównokody? Ja nawet w to nie zaglądam bo po co skoro jestem w stanie zweryfikować kandydata trzema pytaniami. Tak samo jak ściana opisów projektów, co mnie obchodzi że typ napisał #!$%@? albo śmieciowe blogi w springu dla treningu. Większa szansa ze typa nie zaprosze jak zajrze w jego kod bo na 100% jest źle napisany
@TurboDynamo: czyli to mit że ktoś tam zagląda w repo juniora i bd chcial z nim gadac o projekcie xD? Pytam bo jestem po kursie i własnie oponuje rekruterkom które się zajmuja moim cv by nie dodawać opisu projektów xD.
@gelu100: pewnie zalezy od osoby. Dla mnie(rekrutuje ludzi od paru lat, developerem jestem ponad 10) to ma znaczenie tyle żebym wiedział że czymś się interesowałeś. Wiec nie ma to dla mnie najmniejszego znaczenia, kodu wole nie oglądać a jak w cv jest sekcja projektów to lepiej żeby opisy były po jednym zdaniu no i żeby nie było 15 projektów w stylu kalkulator, blog, connector do bazy danych. Ja pracuje w javie