Wpis z mikrobloga

Czego wyznawcy #keto Ci nie powiedzą. U mnie po 1,5 roku w keto, włosy zaczęły robić się brzydkie i się przerzedzać. Na trop mnie naprowadziły filmiki Roberta Gryna, gdzie co kilka tygodni miał te włosy coraz brzydsze i bardziej zniszczone.
Zrobiłem research na stronach anglojęzycznych, bo polscy wyznawcy tego nie mówią i ludzie się skarżą na wypadanie włosów oraz generalnie włosy w ciulowej kondycji.
Na chwile obecną przerwałem, ktoś zna jakieś odzywki do #wlosy #fryzjer - męskie?
  • 14
  • Odpowiedz
Czego wyznawcy #keto Ci nie powiedzą

@Sekularyzacja: Nikt nikogo do niczego nie zmusza XD. Ketoza nie jest obowiązkowa podobnie jak aborcja. Moje włosy jak były nędzne przed ketozą tak i teraz są. Ograniczenie węgli na początku wyraźnie podbiło mi testosteron (nie mierzyłem, wnoszę po symptomach) więc to może od tego.
  • Odpowiedz
@eiaculatiopraecox: wiem, że nikt do niczego nie zmusza, ale nasi keto-vloggerzy promując to, powinni też podawać wady, które są opisane, ale w materiałach anglojęzycznych jak zaczynasz się dokopywać. Na zachodzie religia keto tez mocna jest ;)
Miałem zakola (nieduże), ale włosy zaczęły się przerzedzać z tył delikatnie, a tam się nie łysieje androgenowo xD
Mam też kilka siwych ;) w wieku 32 lat
  • Odpowiedz
  • 2
@Sekularyzacja to nie koniecznie od diety. W tym wieku, to juz niestety wlosy robia sie kiepskie. Mam 35 lat i powiem Ci, ze u mnie zaczely po 30tce jakos wlosy gowniane sie robic. Wypadaja, siwieja, robia sie zakola i placek (to ostatnie akurat nie u mnie, ale u wielu rowiesnikow). Keto praktykuje dopieronod tygodnia, wiec to raczej nie to XD
Mam kilku znajomych rowiesnikow, ktorzy juz strzyga sie na krociutko. Nie
  • Odpowiedz
@Sekularyzacja: Rozumiem że pewnie ciężko jest się z tym pogodzić ale bierzesz pod uwagę że jest Ci pisany po prostu los zakolaka? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Kumplowi od liceum zaczęły się zakola robić, innym na studiach, tak to już jest że włosy z wiekiem się przerzedzają, jednym wcześniej innym później. Oczywiście może tak być że keto na to jakoś wpłynęło ale z tego co wyczytałem nie
  • Odpowiedz
@Sekularyzacja: mi zaczęły przerzedzać się z jednej strony zanim wszedłem na keto gdzie włosy zawsze miałem gęste i co teraz? Z tego co widzę w informacjach o łysieniu androgenowym to nie ma nigdzie napisane że nie łysieje się po bokach i z tyłu tylko że najczęściej zaczyna się od zakoli. Może jest to łysienie plackowate ? Nie jestem znawcą i nie zamierzam Ci niczego udowadniać ale sam miałem swego czasu
  • Odpowiedz